Μοιραστείτε το άρθρο...

Πολλά έχουν ακουστεί για το «Dark Web» (Σκοτεινό Διαδίκτυο), έναν ανώνυμο διαδικτυακό ιστό, όπου σκιώδεις χρήστες έχουν πρόσβαση σε κρυφές υπηρεσίες.

Στο να δώσεις έναν ορισμό στο τι σημαίνει Dark Web είναι δύσκολο, όμως με έναν λιτό τρόπο και με την βοήθεια μαρτυριών, από ανθρώπους που έχουν περιηγηθεί στην σκοτεινή γωνιά του διαδικτύου, θα κατατοπιστείτε πλήρως.

Το σκοτεινό διαδίκτυο είναι ένας ανώνυμος διαδικτυακός ιστός όπου κάποιοι χρήστες έχουν αποκλειστικά προνόμια που ένας μέσος άνθρωπος δεν μπορεί να έχει πρόσβαση.

Σύμφωνα με την πρώτη «χαρτογράφηση» των διασυνδέσεών του που επεχείρησαν ερευνητές, προκύπτει ότι το 87% των «σκοτεινών» διαδικτυακών ιστότοπων είναι απολύτως μοναχικά, δηλαδή δεν έχουν τον παραμικρό σύνδεσμο με κανέναν άλλο ιστότοπο. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα κατ’ όνομα δίκτυο «σκοτεινών σιλό», απομονωμένων μεταξύ τους.

Τι είναι όμως τα πιο απάνθρωπα ή σοκαριστικά ευρήματα που μπορεί να βρει κανείς εκεί;

Κρυφές υπηρεσίες για εμπόρους ναρκωτικών, σωματέμπορους, τρελούς, μέχρι και παιδεραστές! Στο Reddit μάλιστα υπάρχουν σοκαριστικές μαρτυρίες για αγγελίες που αφορούν ανθρώπους που επιθυμούν να κάνουν πειράματα σε άστεγους ή να μετατρέψουν μία γυναίκα σε κούκλα του σεξ, κόβοντας τις φωνητικές της χορδές! Διαβάστε παρακάτω μερικές περιπτώσεις.

«Φαίνεται ότι υπάρχουν βουνά υλικού παιδικής πορνογραφίας από την Ρωσίας και άνθρωποι που διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους: να προστατεύουν ή να σκοτώνουν κατά παραγγελία» τονίζει ο GUMP1147 ενώ ο επόμενος μάρτυρας για πειράματα σε άστεγους.

«Ίσως το πιο περίεργο πράγμα που έχω δει στο σκοτεινό διαδίκτυο είναι μια σειρά από αγγελίες με υπηρεσίες υγείας. Έλεγαν ότι διέθεταν αποθήκες με ανθρώπους από όλες τις χώρες, από άστεγους της Νέας Υόρκης μέχρι σκλάβους από τριτοκοσμικές χώρες. Πληρώνοντας ένα χρηματικό ποσό μπορούσες να κάνεις οποιοδήποτε ανήθικο ιατρικό πείραμα ήθελες σε αυτούς τους ανθρώπους. Είχαν μάλιστα έγγραφα με τις έρευνες που έκαναν. Κυρίως έψαχναν το πόση ποσότητα από μια ουσία χρειάζεται για σκοτώσεις κάποιον ή να προκαλέσεις έκτρωση». – CRISISOFCONSONANT

Τέλος, το μακάβριο που διαβάσαμε αφορά τον οδηγό μετατροπής ενός ανθρώπου σε κούκλα του σεξ!

«Δεν ξέρω εάν ήταν αλήθεια, αλλά υπήρχε ένας οδηγός για το πως να μετατρέψεις έναν άνθρωπο σε μια κούκλα του σεξ που δεν μπορεί να επικοινωνήσει. Είχε να κάνει με κομμένες φωνητικές χορδές, άκρα και με την αντικατάσταση των δοντιών με μασέλες από σιλικόνη. Ο συγγραφέας έλεγε ότι είχε απαγάγει πολλές γυναίκες και τις είχε υποβάλλει σε αυτές τις διαδικασίες» – JORTSS

Αυτή η απόκρυφη γωνιά, το «σκοτεινό» διαδίκτυο, απαιτεί ειδικά προγράμματα ανώνυμης πλοήγησης όπως το Tor. 

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επιστήμονα της πληροφορικής Βίρτζιλ Γκρίφιθ της Συμμαχίας Έρευνας και Τεχνολογίας Σιγκαπούρης-ΜΙΤ, που έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στον ιστότοπο arXiv, σύμφωνα με το “Science”, χαρτογράφησαν το «σκοτεινό» διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας έναν ειδικό αλγόριθμο.

Βρήκαν μόνο 7.178 ιστοτόπους συνδεδεμένους με κάποιον άλλο ιστότοπο, μέσω συνολικά μόνο 25.104 συνδέσμων (ιστοσελίδες χωρίς καθόλου συνδέσμους δεν ήταν δυνατό να καταγραφούν).

«Είναι μάλλον παράξενο και θα το ερμήνευα ότι οι άνθρωποι που δημιουργούν σκοτεινούς ιστότοπους, είναι μάλλον λιγότερο κοινωνικοί τύποι. Το σκοτεινό διαδίκτυο κάθε άλλο παρά κοινωνικός μηχανισμός είναι, ενώ αντίθετα το ορατό διαδίκτυο ασφαλώς είναι» δήλωσε ο Γκρίφιθ.




Μοιραστείτε το άρθρο...