Μοιραστείτε το άρθρο...

Η Ελλάδα φαίνεται να κερδίζει το “στοίχημα” του φετινού τουρισμού αφού ο ΕΟΤ αναμένει φέτος αύξηση-ρεκόρ στον αριθμό των τουριστών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα, αριθμός που θα φτάσει τα 25 εκατομμύρια και θα αποφέρει έσοδα € 800.000.000, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη.

Αντιθέτως, στη γειτονική χώρα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας ανέφερε 10 % πτώση στις αφίξεις τον περασμένο μήνα, ποσοστό-ρεκόρ σε μια δεκαετία.

Οι τουρίστες αποτελούν κινητήριο δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης των δυο γειτονικών χωρών, αλλά οι επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία ανησυχούσαν τον τελευταίο καιρό για τις επιπτώσεις που θα έχουν στον τουρισμό όσα διαδραματίζονται στην Ανατολή, με το προσφυγικό και τις τρομοκρατικές επιθέσεις να επιδεινώνουν την κατάσταση.

Ο τουρισμός υπήρξε ένας από τους λίγους κλάδους που συνέχισε να αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ελλάδα, με τον αριθμό των τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα να αγγίζει τα 23.600.000 άτομα το περασμένο έτος.

1459534694-3909-tourism1-1024x541

Ο αριθμός των εσόδων -πορτοκαλί- και ο αριθμός των τουριστών -μπλε- που επισκέπτηκαν την Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος
Μοιραστείτε το άρθρο...