Μοιραστείτε το άρθρο...

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο έγινε η συνέντευξη τύπου της τελετής παράδοσης και αφής της Ολυμπιακής Φλόγας «Rio 2016». Το σύνθημα «Ελλάδα Μπορείς» έφτασε ως τα πέρατα του κόσμου και θα ταξιδέψει σε όλο τον πλανήτη μαζί με την φλόγα.

Στην αίθουσα για την συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε ο επικεφαλής του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας «Ελλάδα Μπορείς», Σάκης Ρουβάς, ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος και ο Γιάννης Καρράς, ο οποίος είναι μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής. Δεν έλειψαν όμως και οι ωραίες υπάρξεις από το χώρο, αφού το παρών έδωσε και η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου, η οποία μάλιστα είναι Πρωθιέρεια και θα ανάψει τη φλόγα στο Καλλιμάρμαρο, στέλνοντάς τη στο μακρινό Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, στις 27 Απριλίου, όταν και θα γίνει η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας.


Ήρθε η ώρα των λόγων, και πρώτος μίλησε ο γνωστός τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς. Ο καλλιτέχνης και επικεφαλής του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας «Ελλάδα Μπορείς» δήλωσε τα ακόλουθα: «Πρέπει να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους. Σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις χώρες. Η Ελλάδα μας είναι δυνατή και πρέπει να δώσουμε πίστη σε όλους για ένα καλύτερο αύριο. Οι Έλληνες αθλητές επίσης, έχουν τη στήριξή μας και είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω θα τα καταφέρουν όλοι, και εύχομαι να δώσουν χαρά στη χώρα μας, όπως συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια. Θα είμαστε δίπλα τους, όλοι εκεί».


Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Κάπραλος. Ο Καπράλος τόνισε πως είναι πολύ σημαντική η τελετή αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας, διότι γίνεται από τη χώρα που «γέννησε» του Ολυμπιακούς Αγώνες, δηλώνοντας ο ίδιος χαρακτηριστικά: «Στις 27 Απριλίου θα παραδώσουμε τη φλόγα στους Βραζιλιάνους, από εδώ, το «Παναθηναϊκό στάδιο» και σας θέλουμε όλους δίπλα μας. Η φλόγα θα τοποθετηθεί στο «Μαρακανά». Επίσης, θέλω να σας πω, πως ένας πρόσφυγας θα κρατήσει τη φλόγα και θα τρέξει στον Ελαιώνα που όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει εκεί». Τέλος, έγινε κίνηση για να μαθευτεί το ποιος Έλληνας αθλητής θα κρατήσει πρώτος τη φλόγα, αλλά άπαντες τόνισαν χαρακτηριστικά: «Τα είπαμε όλα, ας κρατήσουμε και κάτι για έκπληξη στον κόσμο». Εν κατακλείδι, μπορούμε να πούμε πως το «παρών» θα δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στη τελετή παράδοσης στις 27 Απριλίου στο Καλλιμάρμαρο.
Μοιραστείτε το άρθρο...