Μοιραστείτε το άρθρο...

Μια σημαντική παρέμβαση θέλησε να κάνει ο πρόεδρος της ΜΚΟ «Αρωγή», Fatos Malaj, αναφορικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για την Ακρόπολη που προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις.

Ο κ. Malaj διαθέτει σπουδαία εμπειρία σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής και με καταγωγή από την Αλβανία γνωρίζει αρκετά καλά τα θέματα της γείτονας χώρας, ενώ δραστηριοποιείται χρόνια στην Ελλάδακαι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να προσεγγίσει αυτό το ευαίσθητο ζήτημα που θίχτηκε από τον Αλβανό πρωθυπουργό.

Ακολουθεί το άρθρο:

Ο Ράμα και οι κρυφές του επιθυμίες

Η Ακρόπολη διασώθηκε από Αλβανό ισχυρίζεται ο Έντι Ράμα σε ένα ποστ μόλις δυο παραγράφων στην σελίδα του στο facebook (!)

Τα επιχειρήματα του είναι πως αν η Ακρόπολη στέκεται ακόμα για τη δόξα της ανθρωπότητας και του πολιτισμού, αυτό οφείλεται στο όραμα του Αλβανού αρχιεπισκόπου της Αθήνας, Gjergj Dushmani, o οποίος ύστερα από διαπραγμάτευση του με τους τότε αντιπάλους, ζητάει να μην βομβαρδίσουν την πόλη.

Η αλήθεια αγαπητέ κύριε Ράμα είναι ότι για αρχή θα ήθελα να δω τα επιχειρήματα σας γραπτώς σε μια διατριβή κάποιον χιλιάδων σελίδων πάνω στο ζήτημα και ΟΧΙ σε ποστάκι στο facebook. Ένα πολιτικό θέμα τόσο λεπτό και σοβαρό, πρέπει να αντιμετωπίζεται και αναλόγως.

Αλλά ας παραμερίσουμε την αφέλεια του ποστ, άλλωστε το facebook όλοι το χρησιμοποιούμε για να λέμε κάτι χαζό και να μαζεύουμε commends και ας επικεντρωθούμε στην ουσία. Τι ακριβώς καταφέρνει ένας πρωθυπουργός με μια τέτοια δήλωση; Ότι τι; Ο πολιτισμός της Ελλάδας χρωστάει το μεγαλύτερο επίτευγμα της στους Αλβανούς; Ότι οι Έλληνες είναι κατά βάθος όλοι Αλβανοί και απλώς δεν το γνωρίζουν; Ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να δωρίσει κάποιες από τις κολώνες τις Ακρόπολης στους Αλβανούς σαν φόρο τιμής στον κύριο  Dushmani;

Το να σπείρει τον Εθνικισμό ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μιας χώρας, οπού γνωρίζει πολύ καλά ότι στην Ελλάδα αυτή την στιγμή διαμένουν πάνω από 500.000 Αλβανοί και ότι μια τέτοια δήλωση θίγει αν μην τι άλλο τα συμφέροντα τους, δεν είναι ούτε έξυπνο, ούτε θεμιτό, ούτε διπλωματικό.

Μια τέτοια δήλωση, ακόμη και σε περίπτωση που ανταποκρίνεται σε αληθινό γεγονός, δεν βοηθάει τους Αλβανούς πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα, δεν βοηθάει τις Ελληνό-Αλβανικές σχέσεις και σίγουρα δεν βοηθάει τον αλληλοσεβασμό μεταξύ των δύο Χωρών.

Αντιθέτως, σπείρει την διχόνοια και προτρέπει σε αντιμαχίες, οπού οι ρίζες τους είναι παλιές και χωρίς καμία αξία πλέον στον σύγχρονο Ευρωπαϊκό κόσμο και πολιτική.

Αγαπητέ κύριε Ράμα, αντί να γράφετε ποστάκια που αποκαλύπτουν εν μέρη τις βαθύτερες επιθυμίες σας για την Αλβανικοποίηση των Ελλήνων, γιατί δεν ασχολείστε καλύτερα με την φτώχεια και την ανεργία που μαστίζει την χώρα που διοικείτε; Γιατί δεν ασχολείστε με την διαφθορά και την εγκληματικότητα της Αλβανίας; Γιατί δεν ασχολείστε με τα Υπουργεία και τα ρουσφέτια σας;

Και άλλωστε η κατεδάφιση των σπιτιών στην Χιμάρα δεν είναι το πρόβλημα μας τώρα; Που κολλάει η Ακρόπολη; Ιστορία διδάσκουμε ή κάνουμε πολιτική;

To be precise όμως, όπως θα έλεγαν και οι φίλοι μας οι Άγγλοι, ο Dushmani δεν ήταν αρχιεπίσκοπος αλλά πρόκριτος και ο Μοροζίνι τελικά τίναξε την μισή πόλη στον αέρα καθώς οι Τούρκοι την είχαν μετατρέψει σε αποθήκη με μπαρούτι.

Κύριε Ράμα να διαβάζουμε που και που;  ε; όχι μόνο facebook και ποστάκια (!)

Πάντως για όλους εσάς που θα κατεδαφιστούν τα σπίτια σας στην Χιμάρα, να κοιμηθείτε ήσυχοι το βράδυ γιατί ο Dushmani  το 1686 έσωσε την Ακρόπολη από βομβαρδισμό.

Εύγε!
Μοιραστείτε το άρθρο...