Μοιραστείτε το άρθρο...

Κατεβάζει ρολά κατεβάζει από σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Τα συνδικάτα αποφάσισαν χθες την προκήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας για σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, ενεργοποιώντας τη σχετική απόφαση που είχε ληφθεί, εν όψει της επικείμενης ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου που έρχεται αιφνιδίως μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Υπενθυμίζεται πως η ΓΣΕΕ είχε ήδη προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου (ημέρα κατά την οποία τα καταστήματα θα είναι ανοικτά) και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. «Τα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μετατρέπονται στις κεντρικές απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων», διεμήνυσε χθες η ΓΣΕΕ καλώντας σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στις γενικές απεργίες και στα συλλαλητήρια ενάντια «στο περιεχόμενο του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου, που αποτελεί ταφόπλακα για εργαζόμενους και συνταξιούχους».

Πλοία

Δεμένα θα μείνουν για ένα 4ήμερο τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, καθώς η ΠΝΟ εξήγγειλε απεργία από τα ξημερώματα σήμερα (στις 06.00) μέχρι και την Τρίτη στις 06.00 με προοπτική κλιμάκωσης. Επίσης από τα μεσάνυχτα χθες (Πέμπτη) έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 8/5/2016 ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια των τρένων, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στις κινητοποιήσεις.

Λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό και τρένα

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Αθήνας πραγματοποιούν 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο, ενώ την Κυριακή θα κυκλοφορούν 9 το πρωί με 9 το βράδυ. Τα μέσα σταθερής τροχιάς (τραμ – μετρό – ηλεκτρικός) προχωρούν σε 48ωρη σήμερα και αύριο. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ. Στον απεργιακό «πυρετό» μπαίνουν και οι δημοσιογράφοι με 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο με μόνη εξαίρεση τα 15λεπτα απεργιακά δελτία από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν αποφασίσει στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Που σημαίνει ότι το βράδυ της Κυριακής, η απόσυρση των ΜΜΜ θα ξεκινήσει περίπου στις 20:00!

Παράλληλα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος καθώς και οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμμετέχουν στην τριήμερη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η ΠΟΕΣΥ κάνει λόγο για «αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει το σύνολο του ελληνικού λαού, ενοποιεί βίαια το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καταργεί το αγγελιόσημο και θέτει τον κόσμο του Τύπου υπό ομηρεία».

Δημοσιογράφοι

Οι δημοσιογράφοι απεργούν από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής 8 Μαΐου

Η απεργία ισχύει για όλα τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, χωρίς καμία εξαίρεση εκτός από τα 15λεπτα απεργιακά δελτία τα οποία θα μεταδοθούν ως εξής: Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15 – 13:30. Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00 – 20:15.

Συγκεντρώσεις

Mε τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις κλιμακώνει το ΠΑΜΕ τις αντιδράσεις ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού – φορολογικού νομοσχεδίου. Συγκεκριμένα η πρώτη θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 6 Μαΐου στις 11.00 π.μ. στην Ομόνοια, θα ακολουθήσει νέα συγκέντρωση στις 18:00 πάλι στην Ομόνοια το Σάββατο 7 Μαΐου, ενώ η κορύφωση θα γίνει με τη συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 8 Μαΐου στο Σύνταγμα στις 10.00 π.μ.

Το άρθρο θα ανανεώνεται διαρκώς με όλες τις προκηρύξεις συμμετοχής στην 48ωρη απεργία.
Μοιραστείτε το άρθρο...