Μοιραστείτε το άρθρο...

Η «κυβίστηση» του Πάνου Καμμένου για το θέμα Μουζάλα και η δήλωση πίστης στο κυβερνητικό συνασπισμό και επικυρώνονται και επιβραβεύονται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το Μέγαρο Μαξίμου εκπέμπεται ικανοποίηση για το το γεγονός ότι ο Πάνος Κάμμένος έκανε τις «αναγκαίες διευκρινίσεις» μιλώντας στην Κ.Ο και ταυτοχρόνως διευκρινίζεται ότι το θέμα Μουζάλα δεν θα αντιμετωπιστεί χωριστά αλλά στο πλαίσιο και στο χρόνο που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός.

Η αποκατάσταση των «σχέσεων» επικυρώθηκε και στη Βουλή με κοινή συνεδρίαση των προεδρείων των Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ.        

Καμμένος: Στηρίζω την κυβέρνηση και τον Αλ. Τσίπρα μέχρι τέλους

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε πως στηρίζει μέχρι τέλος την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, εξακολουθεί βέβαια να ζητά την παραίτηση του υπουργού Μετανάστευσης επειδή αποκάλεσε την ΠΓΔΜ “Μακεδονία”, αλλά φέρεται να είπε εντός της συνεδρίασης:

Δεν ζητάω τίποτα από τον Τσίπρα, δεν στέλνω τελεσίγραφα, δεν αποσύρω την εμπιστοσύνη μου από την κυβέρνηση

«Δεν ζητάω τίποτα από τον Τσίπρα, δεν στέλνω τελεσίγραφα, δεν αποσύρω την εμπιστοσύνη μου από την κυβέρνηση.Δεν θα κάνουμε το χατήρι σε εκείνους, τώρα που τελειώνει η αξιολόγηση και παραμονές της συζήτησης για τη διαφθορά, να υπάρξουν προβλήματα στο κυβερνητικό σχήμα».  

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά παρέπεμψε στον πρωθυπουργό και τις πρωτοβουλίες που θα πάρει μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες σχετικά με το θέμα του Γιάννη Μουζάλα. Ο υπουργός Αμυνας επανέλαβε ότι από τους ΑΝΕΛ δεν δίνεται ψήφος εμπιστοσύνης στον κ. Μουζάλα, αλλά και πως θα στηρίζουν έως το τέλος της τετραετίας την κυβέρνηση Τσίπρα.

Μάλιστα επιφυλάχθηκε να δώσει περισσότερες απαντήσεις την Τρίτη που θα έχει επιστρέψει από τις ΗΠΑ, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινήσεις για το πως θα στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά όχι τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης.

Παράλληλα επιτέθηκε στους Γιώργο Παπανδρέου και Μαρία Ρεπούση για τα σχόλια τους στο θέμα και την επίθεση στο πρόσωπο του, χαρακτηρίζοντάς τους ως «εθνομηδενιστές που βγήκαν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Οι ΑΝΕΛ υπογραμμίζουν τη σημασία που έχει για την κυβέρνηση και τη χώρα η διήμερη μάχη στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Π. Καμμένος στην επερχόμενη συζήτηση για τη διαπλοκή την Τρίτη το βράδυ στη Βουλή. 

«Την Τρίτη το βράδυ υπάρχει συζήτηση για τη διαφθορά όπου θα ακουστούν ονόματα και επίθετα, θα ακουστούν αλήθειες για τα θέματα της διαπλοκής και θα μάθει ο λαός ότι την ώρα που οδηγούνταν σε εξαθλίωση κάποιοι διαπλεκόμενοι διακινούσαν εκατομμύρια και κάποιοι εκδότες έβγαζαν στο εξωτερικό εκατομμύρια, χρεώνοντάς τα; στα κανάλια τους. Η συζήτηση την Τρίτη θα γίνει είτε σε κάπιοιους αρέσει ή δεν αρέσει», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Άμυνας αναχωρεί για ταξίδι στις ΗΠΑ.

Η θύελλα που προηγήθηκε

Έως χθες το βράδυ το κλίμα ήταν εκρηκτικό. To tweet του Πάνου Καμμένου λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ήταν ενδεικτικό της στάσης του, παρά την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να ρίξει τους τόνους, μεταθέτοντας χρονικά τις αποφάσεις για τις επόμενες ημέρες. 

 
 

Ωστόσο από το Μέγαρο Μαξίμου υπογράμμιζαν με νόημα ότι δεν συμμερίζονται όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ την άποψη Καμμένου και φέρνουν ως παράδειγμα τον Κώστα Ζουράρι, ο οποίο είπε ότι «δεν χρειάζεται ούτε να παραιτηθεί, αλλά ούτε καν να ζητήσει συγγνώμη για μια γκάφα, για ένα γλωσσικό ολίσθημα, για μια ανοησία».

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος είχαν άλλη μία τηλεφωνική επικοινωνία. Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους συμφωνήθηκε 48ωρη “ανακωχή” Τσίπρα – Καμμένου και το θέμα που έχει προκαλέσει μια ξαφνική αλλά έντονη κυβερνητική κρίση να συζητηθεί μετά την επιστροφή τους από τα προγραμματισμένα ταξίδια τους: ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής και ο Υπουργός Αμυνας στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ βρέθηκαν στο σπίτι του υπουργού Άμυνας τόσο ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νίκος Παππάς όσο και ο στενός συνεργάτης του Π. Καμμένου σε κόμμα και κυβέρνηση, Τέρενς Κουίκ, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης. 

Η κρίση χτύπησε “κόκκινο”

Πριν το tweet Καμμένου και τις διαμετρικά αντίθετες διαρροές κύκλων του Μαξίμου, η κατάσταση χθες το απόγευμα είχε ήδη φτάσει σε οριακό σημείο: Από τη μια ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο οποίος φερόταν να έχει επιδόσει τελεσίγραφο στο Μαξίμου «ή αυτός ή εγώ» και από την άλλη είναι όχι μόνο ο Γιάννης Μουζάλας αλλά και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που στην ουσία, με ομοβροντία δηλώσεων, έχουν σηκώσει ασπίδα προστασίας του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Επιπλέον πληροφορίες έφεραν το Μαξίμου να διαμηνύει ότι δεν υποχωρεί, επισημαίνοντας με νόημα ότι «όποιος έριξε κυβέρνηση πήγε στο 1%».

Από την άλλη πλευρά, συνεργάτες του Πάνου Καμμένου μετέφεραν πληροφορίες για αυξημένη κινητικότητα στο γραφείο του υπουργού στο Πεντάγωνο – μαζεύονται φάκελοι και σημειώματα- ενώ έγινε γνωστό ότι ο Πάνος Καμμένος ακύρωσε προγραμματισμένο για την Πέμπτη ταξίδι στις ΗΠΑ. 

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, διαχώρισε την «άρση» της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του υπουργού από την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι θα εξακολουθήσει να την στηρίζει.

Πηγή: thetoc.gr
Μοιραστείτε το άρθρο...