Μοιραστείτε το άρθρο...

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε θα μάθετε για την κρυφή ιστορία της Silicon Valley.

Με τον όρο Silicon Valley εννοούμε και κυριολεκτικά την κοιλάδα πυριτίου, αλλά -κυρίως- μεταφορικά το τεχνολογικό εκείνο οικοσύστημα, το οποίο εκμεταλλεύεται το πυρίτιο για την δημιουργία μικροαγωγών, ώστε να μπορούμε να έχουμε φτάσει στο σημερινό τεχνολογικό επίπεδο.

Το βίντεο -δυστυχώς- βρίσκεται στα αγγλικά, αλλά, όσοι από σας το παρακολουθήσετε θα μάθετε, ότι όλα τα τεχνολογικά αγαθά που σχεδιάστηκαν τότε, και τα χρησιμοποιούμε (σε οικιακή κλίμακα σήμερα) δεν αναπτύχθηκαν παρά κυρίως, ως μια ανάγκη πρόβλεψης των επερχόμενων βομβαρδισμών και για την αντικατασκοπία σχετικά με το κατασκοπευτικό πλάνο του εχθρού.

Έτσι, οι όλο και μικρότερες κλίμακες, έφεραν την τεχνολογία σε προσιτό για καθημερινή χρήση επίπεδο. Πηγή των περισσοτέρων εταιρειών το Πανεπιστήμιο του Stanford, το οποίο αν και υποχρηματοδοτούνταν σε σχέση με άλλα εφάμιλλα ιδρύματα, παρουσίασε πρωτόγνωρης δυναμικής ανθρώπινο δυναμικό και οι φωτισμένοι καθηγητές του ήταν αυτοί που παρότρυναν τους αποφοίτους να ασχοληθούν με τις επιχειρήσεις γύρω από το πυρίτιο και τις τεχνολογίες που προήλθαν από αυτό.

Ουσιαστικά τα μέτρα προστασίας που αναπτύχθηκαν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά κυρίως κατά τον Ψυχρό Πόλεμο οδήγησαν στον πακτωλό ανακαλύψεων που έχτισαν τις σύγχρονες τηλεπικοινωνίες και υπολογιστές.

Το βίντεο είναι στα Αγγλικά.

 



Απόφοιτος Μουσικολογίας, αιώνιος φοιτητής Μαθηματικών. Δημοσιογραφεί για διάφορα θέματα, κυρίως τέχνης και επιστήμης.


Μοιραστείτε το άρθρο...