Μοιραστείτε το άρθρο...

Έφυγε πριν πέντε μήνες από την Ελλάδα θέλοντας δίπλα στους Κούρδους να πολεμήσει κατά του φασισμού του ΑΚΡ και του ισλαμικού κράτους.

Όλο και περισσότερα δημοσιεύματα σε αντιεξουσιαστικά φόρουμ αλλά και στον διεθνή Τύπο φέρνουν στην επιφάνεια το πόσοι Έλληνες αντιεξουσιαστές βρίσκονται αυτή τη στιγμή και πολεμούν στο πλευρό των Κούρδων μαχητών για την απελευθέρωση της πόλης Ράκκα στη Συρία από το Ισλαμικό Κράτος.

Η εφημερίδα yeniozgurpolitika και ο δημοσιογράφος Εrem Kansou δημοσίευσαν συνέντευξη με τον «Έλληνα Ιβάν» ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό των Κούρδων και πολεμά.

Συγκεκριμένα αναφέρει στην συνέντευξή του: «Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα σε μια οικογένεια σοσιαλιστών- κομμουνιστών. Άκουγα πάντοτε αντάρτικα τραγούδια και για τους αγώνες της ελληνικής Αριστεράς.

Τα ακούσματα και η κουλτούρα που διαμόρφωσα έχουν να κάνουν με προσωπικούς λόγους. Ήταν σε ένα βαθμό το κίνητρο για να πολεμήσω εδώ. Το να πυροβολώ κατά του φασισμού σε ένα πεδίο πολεμικής μάχης ήταν για μένα παιδικό όνειρο».

Όπως συνεχίζει ο συντάκτης του δημοσιεύματος, «ο Ιβάν αγαπά τους συντρόφους του, έχει γίνει ειδήμων στη χρήση του Β7 συνδράμει στην παροχή ιατρικής βοήθειας σε τραυματίες, ανιχνεύει νάρκες που έχουν θάψει τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους κ.α».

Ο δημοσιογράφος επίσης αναφέρει ότι «κάθ´όλη τη διάρκεια της συνέντευξης το δάχτυλο του Ιβάν είναι προσεκτικά “καρφωμένο” στη σκανδάλη του όπλου του».

Το προηγούμενο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από την περιοχή με οπλισμένους κουκουλοφόρους μπροστά σε έναν τοίχο με ελληνικά συνθήματα.

Στο ίδιο δημοσίευμα ο «Ιβάν» φωτογραφίζεται με στρατιωτικά ρούχα και κρατώντας ένα πολεμικό όπλο. Επίσης αναφέρει στη συνέντευξή του ότι φεύγοντας από την Ελλάδα έδωσε μια υπόσχεση στο εαυτό του. Όπως λέει, είχε πει σε φίλους Κούρδους στην Ελλάδα πως δεν θα γυρίσει πίσω εάν δεν απελευθερωθεί η Ράκκα και δεν τερματιστεί ο φασισμός του Ισλαμικού Κράτους. Και συμπληρώνει «γνωρίζω πως είναι καθήκον μου να κάνω ό,τι μπορώ για αυτήν την άνοιξη επανάστασης που ανθίζει σε μέση Ανατολή και Μεσόγειο, αυτή την επανάσταση που την άρχισαν οι Κούρδοι. Βρίσκομαι σήμερα στα χαρακώματα στη Ράκκα για χάρη της παγκόσμιας αδελφοσύνης των λαών και για να τερματιστεί ο φασισμός».

Τέλος, ο Έλληνας πολεμιστής αναφέρει ότι έφυγε πριν πέντε μήνες από την Ελλάδα με σκοπό «να πάρω μέρος στην επανάσταση στη Ροζάβα και να πολεμήσω κατά του φασισμού του ΑΚΡ και του ισλαμικού κράτους, η μεγαλύτερη στήριξη που έλαβα ήταν αυτή από την οικογένειά μου».

Μίνα Καραμήτρου, CNN Greece




Μοιραστείτε το άρθρο...