Μοιραστείτε το άρθρο...

Η ολοκλήρωση του 11ου τακτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί το σημείο εκκίνησης της μεγάλης συλλογικής προσπάθειας για να έλθει η ουσιαστική πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος όσο γίνεται νωρίτερα.

Γράφει η Μαρία Καλπουζάνη*

Προμετωπίδα αυτής της αλλαγής είναι οι βασικές αρχές του Συνεδρίου όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο της παράταξης Κυριάκο Μητσοτάκη. Mείωση φορολογικών συντελεστών, σταθερό φορολογικό σύστημα, λιγότερη γραφειοκρατία, εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης, ιδιωτικές επενδύσεις, σύμπραξη ιδιωτικού με δημόσιο τομέα, διαφάνεια και λογοδοσία, αξιολόγηση και αξιοκρατία, είναι μερικές μόνο από τις αρχές που εμείς, τα πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, καλούμαστε να διαδώσουμε και να μεταγγίσουμε στους πολίτες.

Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ενωμένα, πέρα και πάνω προσωπικές επιδιώξεις, αλλά προσηλωμένα στον κοινό μας στόχο. Σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, απο την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη και από την Κέρκυρα έως την Ρόδο, καλούμαστε να μεταφέρουμε το μήνυμα της ουσιαστικής πολιτικής αλλαγής από πόρτα σε πόρτα. Οφείλουμε να ακούσουμε τους ανέργους, τους επιχειρηματίες, τους υπαλλήλους, τους αγρότες, τους νέους και τις νέες, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Να ακούσουμε τα προβλήματα τους και παράλληλα να τους πείσουμε ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό στο πολιτικό σύστημα απαντώντας παράλληλα στο ερώτημα ότι «ναι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Ο απλός πολίτης διερωτάται αν η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη και ικανή να κυβερνήσει. Η απάντηση είναι εμφατική. Ναι, μπορούμε, γιατί υπάρχει η πολιτική βούληση για ρήξη με τις παθογένειες του παρελθόντος. Υπάρχει εκείνος ο πολιτικός ηγέτης που θα παραμερίσει μικροκομματικές σκοπιμότητες και αντιλήψεις, διεφθαρμένα τοπικά συστήματα εξάρτησης και απαρχαιωμένες νοοτροπίες δεκαετιών προκειμένου νέες απόψεις, νέες ιδέες, νέα πρόσωπα και νέες πολιτικές να έλθουν στην επιφάνεια, αποκαθιστώντας παράλληλα την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα.

Ναι μπορούμε, γιατί είμαστε άνθρωποι της αγοράς με εμπειρία τόσο θεωρητική όσο και πρακτική, έχουμε όραμα αλλά και δύναμη να δουλέψουμε για να μείνουν τα παιδιά μας στην χώρα τους και όχι να αποτελέσουν την παραγωγική δύναμη άλλων κρατών. Να καταφέρουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί στον πρωτογενή τομέα με ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και με αξιοσέβαστο brand name στο εξωτερικό. Να γίνουμε πρωτοπόροι στις υπηρεσίες του τουρισμού και να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο την πολιτιστική, την φυσική, την θρησκευτική και ιστορική κληρονομιά της χώρας μας.

Ναι μπορούμε, γιατί η κοινωνία είναι πλέον ώριμη να ακούσει και να εφαρμόσει αναγκαίες αλήθειες γιατί πλέον αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχουν άλλες ευκαιρίες για οριστικό διαζύγιο με το παρελθόν και με τις παθογένειες που μας οδήγησαν στο αδιέξοδο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε εδώ και μια δεκαετία περίπου.

Ναι μπορούμε γιατί έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, έχουμε νοικοκυρέψει τα του οίκου μας, έχουμε αποδείξει τι σημαίνει οικονομικός εξορθολογισμός και σεβασμός στα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Και μπορούμε να πράξουμε το ίδιο και στην εθνική οικονομία, με υπευθυνότητα, δικαιοσύνη και μέριμνα στα λαϊκά στρώματα που βάλλονται σήμερα από παντού.

Το 2018 θα είναι έτος κομβικό για όλους μας. Γιατί ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα και να προτάξουμε τις έννοιες της διαφάνειας της αλήθειας, της αξιολόγησης και της αξιοκρατίας στην καθημερινότητα και τον λόγο μας. Ήρθε η ώρα της ριζικής αλλαγής νοοτροπίας που θα επιτρέψει στην χώρα να βρεί το βηματισμό της και να επιλέξει το σωστό δρόμο σε ένα διεθνές περιβάλλον ασταθές και απρόβλεπτο. Ήρθε η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής, αλλαγής που θα σπάσει δεσμούς εξάρτησης με το παρελθόν και θα βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όσα διέρρηξαν τον κοινωνικό ιστό στην χώρα μας.

Καλή Χρονιά, λοιπόν με αισιοδοξία, όραμα αλλά και πράξεις που θα μας οδηγήσουν στην πραγματική βελτίωση των ζωών μας, στην πραγματική αναγέννηση που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Η Νέα Δημοκρατία έχει ευθύνη απέναντι στους πολίτες. Έχει ευθύνη να σταθεί μπροστάρης και αρωγός σε αυτήν την συλλογική προσπάθεια. Και θα τα καταφέρουμε.


*Η Μαρία Καλπουζάνη είναι διεθνολόγος – οικονομολόγος, Πολιτικό Στέλεχος ΝΔ




Μοιραστείτε το άρθρο...