Μοιραστείτε το άρθρο...

Εντάσεις σημειώθηκαν στη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με ορισμένους βουλευτές να αποχωρούν από την αίθουσα.

Ο λόγος ήταν οι τόνοι που ανέβηκαν από τον πρόεδρο, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος παρομοίασε με ασύντακτη ομάδα που δεν έχει πνεύμα ομαδικότητας ούτε λίγο ούτε πολύ την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και επιχείρησε να βάλει τάξη.

Έτσι, στη πρόσφατη συνεδρίαση, και αφού ασκήθηκε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό-μεταναστευτικό παρουσία των ΜΜΕ, μετά έκλεισαν οι πόρτες για τους δημοσιογράφους και ακούστηκαν έντονες παρατηρήσεις στους βουλευτές της Ν.Δ.

Με την επίκληση ουσιαστικά… «βαθμολογίου» για τις επιδόσεις τους επιχείρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τους συνετίσει και είπε με έμφαση ότι θα παρακολουθεί τις επιδόσεις τους, επαναφέροντας αυτό που είχε πει και προεκλογικά: «Όλοι θα αξιολογούνται και θα κρίνονται».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν ιδιαίτερα καυστικός για τους γαλάζιους βουλευτές, ορισμένοι εκ των οποίων κατά τη διάρκεια των παρατηρήσεων αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα, όπως και οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Ευάγγελος Μεϊμαράκης, εν αντιθέσει με τον Αντώνη Σαμαρά που παρέμεινε έως το τέλος.

Μάλιστα, απαίτησε με έντονο ύφος, αν και είπε πως δεν κάνει τον μπαμπούλα, σκληρή, δραστήρια και ουσιαστική αντιπολίτευση, αφού έως σήμερα περίπου δυο μήνες στην ηγεσία, διαπιστώνει την απροθυμία πολλών βουλευτών να στηρίξουν το κόμμα τους, είτε στη Βουλή είτε στα ΜΜΕ.

Ο γραμματέας της Κ.Ο. Κώστας Τσιάρας ήταν ιδιαίτερα αυστηρός και είπε ότι δεν μπορεί το κόμμα να δείχνει αυτή την αρνητική εικόνα στη Βουλή και να απουσιάζουν οι βουλευτές σε ονομαστικές ψηφοφορίες που έχει ζητήσει η ίδια η Ν.Δ. ή ακόμα και σε ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επίσης, παρατηρείται, όπως επισημάνθηκε και μεγάλο πρόβλημα στην συνεννόηση των βουλευτών με τους τομεάρχες, καθώς ο καθένας καταθέτει όποια ερώτηση θέλει στη Βουλή, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική συνεννόηση, με αποτέλεσμα να επικαλύπτονται ερωτήσεις ή να κατατίθεται πολλές φορές, δυο ή τρεις για το ίδιο θέμα από διαφορετικούς βουλευτές.

Αν και ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να βάλει κανόνες στην Κ.Ο. είναι κοινή παραδοχή ότι οι βουλευτές έχουν απόσταση με τον πρόεδρο του κόμματος. Εξάλλου, εκτός από 5-6 κανείς άλλος από τους 75 βουλευτές δεν τον στήριξε στις εσωκομματικές εκλογές και σήμερα, αν εξαιρέσει κανείς όσοι εκ των συνθηκών στηρίζουν την νέα ηγεσία, υπάρχει μια ομάδα 30-35 μελών της Κ.Ο. που δεν έχουν χημεία μαζί του και είναι σε απόσταση.
Μοιραστείτε το άρθρο...