Μοιραστείτε το άρθρο...

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η κλιμάκωση των επιθέσεων με στόχο Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από ομάδες αναρχικών που τάσσονται υπέρ των δωρεάν μετακινήσεων.

Λίγα 24ωρα μετά την πυρπόληση λεωφορείου και τρόλεϊ στα Εξάρχεια, αναρχικοί κατέστρεψαν 514 ακυρωτικά μηχανήματα λεωφορείων και τρόλεϊ σε όλη την Αττική.

Σε μία οργανωμένη και εντυπωσιακή ενέργεια νεαροί και νεαρές μπήκαν στις ως επιβάτες σε δεκάδες γραμμές Μέσων Μεταφοράς καταστρέφοντας τα μηχανήματα που ακυρώνουν τα εισιτήρια. Η επίθεση έγινε γνωστή μέσα από κείμενο που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με το οποίο έγινε η ανάληψη ευθύνης.

Στις τάξεις των υπαλλήλων του ΟΑΣΑ επικρατεί φόβος και ανησυχία, καθώς παρατηρείται ένταση των επιθέσεων. Ομάδες αναρχικών που τάσσονται υπέρ των ελεύθερων μετακινήσεων στην πόλη έχουν κάψει  λεωφορεία, έχουν επιτεθεί σε ελεγκτές, έχουν «επισκεφτεί» σπίτια ελεγκτών εισιτηρίων και έχουν καταστρέψει αρκετές φορές εξοπλισμό των Μέσων.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στην τελευταί επίθεση είναι ο συντονισμός της δράσης, αλλά και το γεγονός ότι ενώ οι ενέργειες έγιναν –μεταξύ άλλων- σε πολύ κεντρικά σημεία (όπως στις γραμμές 550, Α5, Α3, 608, Β5, 220), παρ’ όλα αυτά η Αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές ή συλλήψεις.

Στην ανάληψη ευθύνης ο συντάκτης καταδικάζει την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου και την επικείμενη αυστηροποίηση των ελέγχων για τους επιβάτες χωρίς εισιτήριο.
Μοιραστείτε το άρθρο...