Μοιραστείτε το άρθρο...

Η επιδείνωση της δημογραφικής κατάστασης στην Ρωσία προκαλεί πονοκέφαλο στον πρόεδρο της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, που βάζει… βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Συγκεκριμένα, πρότεινε την χορήγηση μηναίου επιδόματος για το πρώτο παιδί. Επίδομα που μάλιστα θα δίνεται επί ενάμιση χρόνο στις οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων.

Παράλληλα, παρατείνεται η χορήγηση επιδόματος τέκνων, ενώ στήριξη θα παρέχεται και στις οικογένειες οι οποίες θα αποκτήσουν εντός του 2018 δεύτερο ή τρίτο παιδί. Συγκεκριμένα, το κράτος θα επιδοτεί το επιτόκιο των στεγαστικών τους δανείων.

Το επίδομα για το πρώτο παιδί θα αντιστοιχεί στο πόσο του ελάχιστου ορίου διαβίωσης, όπως διαμορφώνεται ανά περιοχή. Το επίδομα θα καταβάλλεται από 1η Ιανουαρίου του 2018. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα φθάνει τα 10.500 ρούβλια (150 ευρώ). Δηλαδή συνολικά 2.700 ευρώ σε βάθος 18μηνου.

Τα αίτια κατά τον Πούτιν

Το επίδομα για το πρώτο παιδί είναι ένα από τα μέτρα που αποσκοπούν ούτως ώστε να αυξηθεί η γεννητικότητα, καθώς όπως επεσήμανε ο Ρώσος πρόεδρος η δημογραφική κατάσταση προβλέπεται ότι θα επιδεινωθεί και πάλι.

Ως αίτια της επιδείνωσης αυτής επικαλέσθηκε τις δύο δημογραφικές κρίσεις, που είχαν σημειωθεί η μία μετά τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο (Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο-σ.σ) και η άλλη την δεκαετία του 1990 μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι χρειάζεται ένα νέο σύνολο μέτρων το οποίο θα μας επιτρέψει να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση, τονίζοντας ότι το κράτος «ασχολείται σταθερά και με συνέπεια» με την δημογραφική ανάπτυξη.
Μοιραστείτε το άρθρο...