Μοιραστείτε το άρθρο...

Οι τόνοι στη Βουλή ανεβαίνουν λόγω του τέταρτου μνημονίου, το πολιτικό σκηνικό θυμίζει προεκλογική περίοδος και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εγκαινιάζει μια νέα επικοινωνιακή στρατηγική.

«Είμαι αποφασισμένος, το επόμενο διάστημα, να επικοινωνήσω ακόμα πιο εντατικά με τον ελληνικό λαό» ήταν μια από τις φράσεις που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας προς τους βουλευτές την Τρίτη (9/5) το πρωί.

Δύο μέρες αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης… εγκαινίασε μια νέα μορφή επικοινωνίας με τους πολίτες με την εμφάνισή του, δίχως προειδοποίηση, σε καφενείο στην Καλλιθέα προκειμένου να συνομιλήσει με συνταξιούχους.

Το καφενείο στην Καλλιθέα είναι στην συμβολή των οδών Αριστείδου και Φιλαρέτου και επελέγη μία ημέρα νωρίτερα στον «πρωινό καφέ» που πραγματοποιεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους στενούς του συνεργάτες στην Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr στο συγκεκριμένο καφενείο συνήθιζε στο παρελθόν να πηγαίνει μετά από τις κεντρικές της ομιλίες στην Καλλιθέα, η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης φέρεται να είπε στους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη «εγώ είμαι κομμουνιστής αλλά συμφωνώ να ακούγονται όλες οι απόψεις».

Οι ηλικιωμένοι που συνηθίζουν να πίνουν καθημερινά τον καφέ τους στο συγκεκριμένο μαγαζί, αιφνιδιάστηκαν βλέποντας μπροστά τους τον πρόεδρο της ΝΔ συνοδευόμενο από τον δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο και τον γραμματέα Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και δημοτικό σύμβουλο Καλλιθέας Τάσο Γαϊτάνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε την γλώσσα της αλήθειας όπως συνηθίζει άλλωστε στους συνταξιούχους. «Δεν υπόσχομαι διορισμούς στο Δημόσιο, ούτε μονιμοποιήσεις συμβασιούχων…Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να σταθώ μπροστά σας και να σας πω “Ξέρετε, την επόμενη μέρα, θα γυρίσω τις συντάξεις πίσω εκεί που ήταν”. Δεν θα το πω, γιατί δεν μπορώ να το κάνω. Και δεν πρόκειται να πω ψέματα. Θα σας πω μόνο ότι, όταν θα πάρει μπροστά για τα καλά η μηχανή της οικονομίας και θα έχουμε ανάπτυξη, τότε και το ασφαλιστικό μας σύστημα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση» φρόντισε να τους πει ο κ. Μητσοτάκης.

Με τη γνωστή ευγένεια και αξιοπρέπεια που διακρίνει τους απόμαχους της εργασίας, ρώτησαν τον κ. Μηστοτάκη «πώς βλέπεις πρόεδρε τα μέτρα;». Ο πρόεδρος της ΝΔ άδραξε την ευκαιρία και τους εξήγησε ότι « αυτοί που υπόσχονταν ότι θα δώσουν 13η σύνταξη, θα κόψουν και την 11η και την 12η. Η μείωση των συντάξεων θα αφορά παραπάνω από 1.000.000 συνταξιούχους. Και θα έχουμε και τη μείωση του αφορολόγητου. Άρα, θα σας κοπούν δυο συντάξεις. Μία από τη μείωση των συντάξεων και μία δεύτερη από το αφορολόγητο, γιατί για πρώτη φορά, θα χρειαστεί να πληρώσετε φόρο».

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και άλλες παρεμφερείς κινήσεις. «Εμείς δεν φοβάστε να κινηθούμε στην κοινωνία και να συνομιλήσουμε με τον κόσμο» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ «καρφώνοντας» το Μέγαρο Μαξίμου.
Μοιραστείτε το άρθρο...