Μοιραστείτε το άρθρο...

Επίσημοι καλεσμένοι του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, στελέχη και ομάδα μαθητών του πρότυπου εκπαιδευτικού – ενταξιακού προγράμματος «Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας Ρομά» της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου.

Η επίσκεψη, που αποτελεί και την πρώτη επίσημη παρουσία μαθητών με τσιγγάνικη καταγωγή στο Προεδρικό Μέγαρο, πραγματοποιήθηκε σε συγκινητικό κλίμα, εξαιτίας της κοινωνικής της σημασίας και των υψηλών της συμβολισμών. 

Ο κ. Παυλόπουλος κατά τον θερμό και πλούσιο σε νοήματα χαιρετισμό του εξήρε την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου, συνεχάρη τον κ. Αθηναγόρα και τους συντελεστές του προγράμματος.

Με τη σειρά του ο κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόσκληση και την φιλοξενία, μίλησε για τη φιλοσοφία και τους ευρύτερους στόχους της δράσης αυτής, δίνοντας παράλληλα έμφαση στη σπουδαιότητα της καλλιέργειας της συνείδησης του πολίτη στους μαθητές αυτούς και την ανάγκη αξιοποίησης κάθε δυνατότητας, ώστε οι μικροί τσιγγάνοι μαθητές να αισθανθούν και σαν αυριανοί ενήλικες ισότιμα μέλη της ελληνικής και της ευρωπαϊκής κοινωνίας.

Παράλληλα τόνισε πως το πρόγραμμα έχει κυρίως ενταξιακό χαρακτήρα και λιγότερο μαθησιακό, φιλοδοξώντας να ενισχύσει το ρόλο του δημόσιου σχολείου και έκλεισε αναφερόμενος στον ιδιαίτερο συμβολισμό της πρώτης οργανωμένης επίσκεψης Ρομά μαθητών στο Προεδρικό Μέγαρο και στους κοινωνικούς ορίζοντες που ανοίγει μια τέτοια πρωτοβουλία στο μέλλον των παιδιών αυτών.
Μοιραστείτε το άρθρο...