Μοιραστείτε το άρθρο...

Συχνά έρχονται στο φως της δημοσιότητας θεωρίες σχετικά με το σκοπό του Stonehenge, ένα από τα πιο μυστηριώδη μνημία του αρχαίου κόσμου.

Στην πιο πρόσφατη αρχαιολογική μελέτη του χώρου,όπως αναφέρει η Βρετανική Daily Mail, έχει αποκαλυφθεί αρχαία ανθρώπινα λείψανα, γεγονός που υποδηλώνει ότι το Stonehenge χρησιμοποιήθηκε ως νεκροταφείο.

“Η έρευνά μας δείχνει ότι το Stonehenge χρησιμοποιήθηκε ως νεκροταφείο καύσης των νεκρών κυρίως ενήλικες άνδρες και γυναίκες για περίπου πέντε αιώνες, κατά τη διάρκεια και μεταξύ των πρώτων σταδίων της αρχικής του κατασκευής”, ανέφερε η πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2016 στο περιοδικό Αρχαιολογία από τον καθηγητή αρχαιολογίας Mike Parker-Pearson στο University College του Λονδίνου και από τους συνεργάτες του.

Τα υπολείμματα αποτεφρώθηκαν σε μια περίοδο 500 χρόνων, μεταξύ 3.100 π.Χ. και 2.600 π.Χ., σύμφωνα με την ραδιοχρονολόγηση. Μετά από εκείνη την εποχή, οι άνθρωποι του Stonehenge έκαναν καύσεις, αντί να θάβουν τους νεκρούς τους σε μια κυκλική τάφρο που περιβάλλει την περιοχή.

Τα οστά για πρώτη φορά αποκαλύφθηκαν από τον αρχαιολόγο William Hawley στη δεκαετία του 1920, ο οποίος αρχικά δεν είχε κατανοήσει τη σημασία τους .

Άλλες αποκαλύψεις για το Stonehenge τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνουν τη θεωρία ότι οι αρχαίοι χρησιμοποιούσαν τις πέτρες σαν κίονες υποστηρίζοντας μια υπερυψωμένη ξύλινη πλατφόρμα κάτω από την οποία τελούσαν τελετουργίες.

Στα αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή συμπεριλαμβάνεται ένας σκελετός 4.000 ετών από την εποχή του χαλκού που ήρθε στο φως τον περασμένο Ιούλιο, περίπου 15 μίλια από το σημείο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο μόλις δύο μίλια μακριά από το Stonehenge, Βρετανοί αρχαιολόγοι εντόπισαν το ένα νέο νεολιθικό μεγαλιθικό μνημείο, θαμμένο κάτω από τη γη.

Το μνημείο θεωρείται πως ήταν πολιτιστικός και λατρευτικός χώρος και χρονολογείται από 4.500 π.Χ. Σύμφωνα με τον Independent, οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως το θάψιμο του ναού – που αποτελείται από γιγαντιαίες πέτρες – συμβολίζει την στροφή προς μια άλλη θρησκεία, η οποία είχε ως λατρευτικό αντικείμενο τον ήλιο.

Ο προϊστορικός ναός βρισκόταν στον λόφο Beacon, ο οποίος εκτιμάται πως ήταν πνευματικής σημασίας. Ίσως να αποτελούσε την “οικία” ενός πνεύματος ή θεότητας της φύσης.

Πηγή: huffingtonpost




Μοιραστείτε το άρθρο...