Μοιραστείτε το άρθρο...

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα της πόλης θέλει να αντιμετωπίσει η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων με το Δήμαρχο Γιώργο Καμίνη να «τρέχει» τη δημιουργία χώρου εποπτευόμενης και ιατρικώς ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στη πρόσφατη συνέντευξη Τύπου σε σχέση με την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και την αστυνόμευση στην πόλη, πολλές ευρωπαϊκές πόλεις στην Ολλανδία, στη Γαλλία και στην Ελβετία διαθέτουν ανάλογους χώρους, προκειμένου οι εθισμένοι να μην κάνουν χρήση σε δημόσια θέα.

Διευκρίνισε ότι η ρύθμιση αυτή δεν έχει σχέση ούτε έρχεται σε αντίθεση με τα προγράμματα απεξάρτησης, αλλά αποτελεί μια λύση για την προστασία των πολιτών και των χρηστών. Ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος χώρος θα πρέπει να λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ο δήμαρχος Αθηναίων κατέθεσε τη συγκεκριμένη πρόταση στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας χθες για τη χρήση ναρκωτικών ουσιών υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν η δημιουργία Μονάδων Αμεσης Πρόσβασης του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα. Οπως σημείωσε ο δήμαρχος, χρειάζεται «αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της συνάθροισης χρηστών ναρκωτικών που διαβιώνουν σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες». Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, τόσο ο υπουργός Υγείας όσο και εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι σε τόσο «ριζοσπαστικές ενέργειες στο θέμα των ναρκωτικών».
Μοιραστείτε το άρθρο...