Μοιραστείτε το άρθρο...

Πέφτει η αυλαία της θεατρικής παράστασης ενός τυχοδιώκτη «εθνοσωτήρα» που άρχισε παραδόξως να αποκτά σημαντικό έρεισμα στην αγανακτισμένη ελληνική κοινωνία…

Αναμφισβήτητα, τα τελευταία επτά χρόνια η Ελλάδα βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση με αποτέλεσμα να εμφανίζονται αρκετοί «σωτήρες» που εκμεταλλεύονται την αγανάκτηση του ελληνικού λαού, προσφέροντας μαγικές λύσεις, οι οποίες υποτίθεται ότι θα μας βγάλουν από τη λιτότητα και θα σβήσουν το δημόσιο χρέος.

Ωστόσο, καμία δεν υπερτερεί της περίπτωσης του Αρτέμη Σώρρα, με τα υποτιθέμενα 600 δισ. δολάρια, που ήθελε να δωρίσει σε Ελλάδα και Κύπρο για να γλιτώσουν από το χρέος τους. 

Το 2012 για πρώτη φορά ήρθε στο φως της δημοσιότητας η περιβόητη οργάνωση END (End National Debt – Εθνικό Χρέος Τέλος) που θα διέγραφε το εθνικό χρέος. Πρωταγωνιστής ο εκ Πατρών ορμώμενος, Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το επάγγελμά του είναι να φτιάχνει ό,τι στερεό υπάρχει για να χρησιμοποιηθεί για καύσιμο. 

Η ταυτότητα

Γεννήθηκε το 1966 στην Πάτρα και διετέλεσε στέλεχος σε μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που έδρευε στο 8ο χλμ. της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου. Κληρονόμησε διάφορες δικαστικές διαμάχες, κατηγορήθηκε για πλαστογραφία και μη επιστροφή επιδοτήσεων που πήρε για να σφραγίσει την επιχείρησή του, ενώ κάποιο φεγγάρι του κατάσχεσαν και το αυτοκίνητο για χρέη που δεν μπορούσε να αποπληρώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε πρώην ιδιοκτήτης παιδότοπου και επί σειρά ετών απασχολούνταν με το fitness και το bodybuilding σε γνωστό γυμναστήριο των Πατρών. Το σίγουρο είναι -όπως δηλώνουν οι φθονεροί αντίπαλοί του- ότι γύρω στο 2002 είχε καταδικαστεί από το Εφετείο Πατρών για υπεξαίρεση αρχαίων και απόπειρα πώλησής τους.

Τα τελευταία χρόνια ακούγεται ότι διαμένει στη Νέα Σμύρνη μαζί με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά τους. Κατά τα άλλα, στο βιογραφικό του δεν συμπεριλαμβάνεται κάποιο πτυχίο από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο στον κόσμο, ούτε διαθέτει καμία ευρεσιτεχνία κατατεθειμένη σε αυτόν τον πλανήτη.

Δηλώνει «πατριώτης» και «δημοκράτης», αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να διαχωρίζει τους ανθρώπους σε «ανάπηρους» και «κανονικούς» – πρόσφατα, μάλιστα, με αφορμή τη διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων, εξαπέλυσε έναν πρωτοφανή οχετό κατά των ατόμων με αναπηρία, λέγοντας: «Τα υβρίδια, αυτά τα ζώα φτιάχνουν τον πλανήτη των αναπήρων. Τι δουλειά έχει ένας ανάπηρος να κάνει Παραολυμπιακούς;». Προφανώς, η κοινή ανθρωπιά, δεν είναι μες στις αρετές του Μεσσία…

Το ταξίδι στην Αμερική

Ο κ. Σώρρας βρέθηκε στις ΗΠΑ, όπου συνάντησε τον γιατρό Μανώλη Λαμπράκη (που το 1995 είχε καταδικαστεί για φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ) -εμπλέκοντας και τον γνωστό ομογενή καθηγητή Θεόδωρο Καρυώτη, στο κύρος του οποίου αρχικά στηρίχτηκαν για να γίνουν γνωστοί- και ίδρυσαν την END. Η Ελλάδα είχε μόλις μπει σε δίνη χρεοκοπίας και ξεκινούσε την υπογραφή των Μνημονίων.

Ο Σώρρας ισχυριζόταν αρχικά ότι έχει στην κατοχή του μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, που δημιουργήθηκε -πραγματικά- από την Εθνική Τράπεζα το 1904 με τομέα δραστηριότητας τη Θεσσαλονίκη, τη Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η Τράπεζα της Ανατολής εξαγοράστηκε και συγχωνεύθηκε με την Εθνική Τράπεζα.

Οι Σώρρας – Λαμπράκης ισχυρίζονται ότι οι μετοχές είναι σε χρυσό(!) και τις δίνουν στον καθηγητή Καρυώτη για να τις εκτιμήσει. Αυτός αποφαίνεται ότι κάθε μετοχή αξίζει σήμερα 675 δισ. δολάρια.

Οι Σώρρας – Λαμπράκης διατείνονται ότι έχουν στην κατοχή τους 40 τέτοιες μετοχές. Τον Σεπτέμβριο του 2012, ο Καρυώτης αντιλήφθηκε τον ρόλο που παίζουν οι Σώρρας – Λαμπράκης και αποχώρησε, κατηγορώντας τους ότι είναι απατεώνες που έχουν σχέσεις με τους Δωδεκαθεϊστές. Σε δήλωσή του στο «Εθνος», ο καθηγητής ανέφερε την ίδια περίοδο πως ο Σώρρας είπε ότι έχει στη διάθεσή του ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου αξίας 2,8 τρισ. δολαρίων!

Ο Σώρρας ήδη από τότε έβαζε σε εφαρμογή το δεύτερο σχέδιο, ώστε όταν κάποια στιγμή αποκαλυπτόταν η απάτη με τις μετοχές Ανατολής, να έχει εναλλακτική για τους ευκολόπιστους. Η υπόθεση με την Τράπεζα Ανατολής έληξε όταν η Εθνική ανακοίνωσε ότι το 1932, που απορρόφησε την Τράπεζα Ανατολής, έδωσε σε κάθε μέτοχό της 200 δραχμές και η ιστορία τελείωσε εκεί. Αρα, οι σαράντα μετοχές της Ανατολής που ανακάλυψε κάπου ο Σώρρας δεν αξίζουν τίποτα.

Τα “ομόλογα” του αμερικανικού δημοσίου

Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο Σώρρας παρουσιάστηκε ως νόμιμος κάτοχος έξι χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, συνολικού ύψους 600 δισ. δολαρίων, τα οποία θα δώριζαν στο ελληνικό Δημόσιο για αποπληρωμή του χρέους.

Βγήκαν στα ελληνικά κανάλια που τους πρόσφεραν απλόχερα χώρο (πιστεύοντας, ίσως, ότι πρόκειται για ένα φαιδρό θέαμα που «πουλάει») ο κ. Λαμπράκης και ο δικηγόρος του, για να παρουσιάσουν το σωτήριο σχέδιο.

Η φρενίτιδα μόλις άρχιζε. Στη συνέχεια διοργάνωσαν εκατοντάδες εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και δημιούργησαν πλήθος τοπικές οργανώσεις της END.

Σε βίντεο στις 15 Σεπτεμβρίου 2012, ο Λαμπράκης «αποκαλύπτει» πού βρήκε τα λεφτά ο πρώην συνεργός του. Λέει μεταξύ άλλων: «Μεταβίβασε (εννοεί τον Σώρρα) στην αμερικανική κυβέρνηση ορισμένα πνευματικά δικαιώματα που έχουν να κάνουν με πολύ υψηλή τεχνολογία. Τεχνολογία που ήταν γνωστή στον ελληνικό χώρο την εποχή του Ζηνός(!) και του Απόλλωνος. Στις δώδεκα και ένα λεπτό, στις 16 Ιουνίου, προσγειώθηκε στην Αμερική, στην Καλιφόρνια -υπάρχει το βίντεο αν θέλετε να το δείτε στο ίντερνετ- το τελευταίο διαστημόπλοιο που έλειπε. Κατέβηκε λοιπόν το τελευταίο διαστημόπλοιο, που βρισκόταν στο διάστημα για 17 μήνες (…)».

Για τα πνευματικά δικαιώματα που παραχώρησε ο Σώρρας στη ΝΑSΑ, συνεχίζει ο Λαμπράκης, πήρε ομόλογα. Οι Αμερικανοί, διαβεβαίωνε ο Λαμπράκης, θα κατέβαλλαν το αντίτιμο στις 9 Αυγούστου του 2014. Η πρώτη ημερομηνία ήταν το 2009, αλλά ο πρόεδρος Ομπάμα ανανέωσε τα ομόλογα για πέντε χρόνια ακόμα, επειδή δεν μπορούσε το αμερικανικό δημόσιο να πληρώσει όλο το ποσό το 2009.

Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2014 ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, με έγγραφό του προς την Τράπεζα της Ελλάδος, αναφέρει ότι οι Σώρρας-Λαμπράκης είναι απατεώνες. Το έγγραφο του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο εστάλη στην Τράπεζα της Ελλάδος, αποκάλυψε το «Εθνος της Κυριακής» και σε αυτό γίνεται λόγος για «προϊόν απάτης» και συνιστάται στην ελληνική πλευρά να «επικοινωνήσει με τις διωκτικές αρχές». Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι έγκληση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσαν οι δύο «δωρητές» κατά στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και κατά του «Εθνους», απορρίφθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ως αβάσιμη.

Το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ απάντησε: «Σας γνωρίζουμε ότι εξετάσαμε τα έγγραφα και ότι ΔΕΝ αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών». Μάλιστα συνέστησε στην ΤτΕ να «απευθυνθεί στις διωκτικές αρχές της χώρας της».

Οι σοκαριστικές δηλώσεις του για τους Παραολυμπιονίκες αθλητές

Τα ντοκουμέντα της απάτης


Στις 5 Απριλίου 2013, και σύμφωνα με τα αποκλειστικά έγγραφα της εφημερίδας «Έθνος», το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από αίτημα των ελληνικών Αρχών (στις 29 Μαρτίου 2013), που διερευνά τους εθνοσωτήρες, απάντησε ότι τα χρεόγραφά τους δεν είναι έγκυρα, οι λογαριασμοί στους οποίους αναφέρονται δεν υπάρχουν και ότι σε κάθε περίπτωση η διακίνησή τους πρέπει να κινητοποιήσει τον εισαγγελέα.

Μετά από μεγάλη έρευνα που διεξήχθη στην ευρύτερη πολιτεία της Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, βγήκε στην επιφάνεια η απάτη του Έλληνα υπηκόου Αρτέμη Σώρρα και του Ελληνοαμερικανού Μανώλη Λαμπράκη, της περίφημης Οργάνωσης Εnd National Debt (το τέλος του χρέους), που με το πακέτο 600 δισ. δολαρίων, που διατείνονται ότι έχουν…, θέλουν να σώσουν τη χώρα! Φάκελος 670 σελίδων βρίσκεται στα χέρια του κ. Γιώργου Γιαλτουρίδη, οικονομολόγου και επιχειρηματία στον τομέα του Risk solutions, τμήματος του Τειρεσία στη Βοστώνη, όπου αποκαλύπτεται ξεκάθαρα με επίσημα στοιχεία η απάτη που έχει στηθεί από τους Σώρρα-Λαμπράκη.

«Δεν υπάρχουν»

Οι ελληνικές Αρχές ρώτησαν: «Τα λεφτά υπάρχουν;» και οι αμερικανικές απάντησαν: «…Δεν υπάρχουν». Στον αμερικανικό Τειρεσία της Μασαχουσέτης έχουν φθάσει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι τα 600 δισ. εμπεριέχονται σε πλαστά χρεόγραφα που έχει τυπώσει και διακινεί ένας πρώην δικηγόρος ονόματι Στίβεν Λούις Γουόσνι.

Ο εκδότης και υπογράφων τα ομόλογα είναι κάτοικος της πολιτείας της Ουάσιγκτον και το 2003 διεγράφη ως ανίκανος να ασκήσει δικηγορία, από τον Δικηγορικό Σύλλογο της πολιτείας, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της πολιτείας, που φιλοξενείται στον επίσημο δικτυακό τόπο του συλλόγου.
Μετά την αργία του λοιπόν, «είχε τη φαεινή ιδέα» ή άλλως πρόκειται για τη λεγόμενη «θεωρία του αχυρανθρώπου», να αποδώσει σε αμερικανική εταιρεία με τον τίτλο «UNITED STATES» που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, την έκδοση χρεογράφων, τα οποία φέρονται να ενσωματώνουν χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών… έναντι διαφόρων που τα χρησιμοποιούν!

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξέδωσε οδηγία, με την οποία προειδοποιούσε για την ύπαρξη απατεώνων οι οποίοι διακινούσαν πληροφορίες ότι διαθέτουν κρατικά αμερικανικά ομόλογα πολλών δισεκατομμυρίων, ενώ φάκελος 670 σελίδων που βρίσκεται στα χέρια του κ. Γ. Γιαλτουρίδη, οικονομολόγου και επιχειρηματία, αποκαλύπτει την απάτη που είχε στηθεί από τους Σώρρα-Λαμπράκη.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξέδωσε οδηγία, με την οποία προειδοποιούσε για την ύπαρξη απατεώνων οι οποίοι διακινούσαν πληροφορίες ότι διαθέτουν κρατικά αμερικανικά ομόλογα πολλών δι
Συνεργάτης του Στίβεν Λούις Γουόσνι, στη συνέχεια, εξουσιοδότησε τον Αρτέμη Σώρρα να διακινεί τα χρεόγραφα, με αποτέλεσμα ο ίδιος να θέλει να διοχετεύσει τα υποτιθέμενα 600 δισ. στο χρέος της Ελλάδας.

Πλαστό έγγραφο

Μάλιστα, ανερυθρίαστα οι END παρουσίασαν πέρσι τον Οκτώβρη στην Αθήνα πλαστό, όπως απεδείχθη, έγγραφο που αναφέρει ότι ο κ. Αρτέμιος Σώρρας έχει καταθέσει το ισόποσο των 600 δισ. δολαρίων σε χρεόγραφα του αμερικανικού Δημοσίου με ημερομηνία λήξεως τον Αύγουστο του 2014. Δεν δίστασαν να μπλέξουν και την Bank of Montreal στην περίεργη υπόθεσή τους, ισχυριζόμενοι ότι εκεί βρίσκεται ο θησαυρός του Μίδα. Η Bank of Montreal είναι μία από τις 5 μεγαλύτερες τράπεζες του Καναδά με καταθέσεις που φτάνουν τα 150 δισ. δολάρια, δηλαδή το ένα τέταρτο από τα υποτιθέμενα κεφάλαια που κατέθεσαν οι ομογενείς.
Οι κ.κ. Σώρρας και Λαμπράκης επιμένουν στους απίθανους ισχυρισμούς τους περί των 600 δισ. και απαιτούν να γίνει έλεγχος χρεογράφων.

«Τα χρεόγραφα για να ενεργοποιηθούν χρειάζονται τον Σώρρα, το κράτος και μια κεντρική τράπεζα που να συναινέσει. Οι ίδιοι μιλούν για έλεγχο χρεογράφων, όμως με τις δικές τους προϋποθέσεις που είναι οι εξής: πρώτον να κατατεθούν τα χρεόγραφα στην Τράπεζα Ελλάδος και δεύτερον η Τράπεζα μέσω σουίφτ, να στείλει στην Αμερική εξουσιοδότηση στον Σώρρα για το ποσό!

Επιπλέον, ο ίδιος ζητά να ανταλλάξει τα δικά του ομόλογα, με αντίστοιχα γνήσια ελληνικά ομόλογα. Δηλαδή, θέλει να ανταλλάξει ελληνικά ομόλογα με ψεύτικα χρεόγραφα», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο κ. Γιώργος Γιαλτουρίδης.
Ο εκδότης είναι ένας δικηγόρος διαγραμμένος από τον σύλλογο του

Η «Συνέλευσις Ελλήνων»

Τον Οκτώβριο του 2014, οι Λαμπράκης και Σώρρας διαφώνησαν με βαριές αλληλοκατηγορίες. Ο Λαμπράκης ισχυρίστηκε ότι ο Σώρρας δεν έδωσε τα ομόλογα στην END για να εισπράξει αυτή τα υποτιθέμενα δισ. και να τα διαθέσει για την αποπληρωμή του χρέους, επειδή ο Σώρρας ήθελε να κρατήσει τα λεφτά για τον εαυτό του. Από την άλλη, ο Σώρρας κατηγόρησε τον Λαμπράκη ότι τον πρόδωσε και ότι οι άλλες μετοχές της Τράπεζας Ανατολής που έχουν άλλοι φίλοι της END είναι πλαστές και μόνο οι δικές του είναι οι γνήσιες!

Στη συνέχεια, ο δαιμόνιος Σώρρας δημιουργεί μια νέα οργάνωση, τη «Συνέλευση Ελλήνων». Με αυτή την οργάνωση ήθελε να δηλώσει υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές, υποσχόμενος ότι θα δώσει 20.000 ευρώ σε κάθε ψηφοφόρο αν βγει πρωθυπουργός (το είπε δημόσια σε εκδήλωση στη Ρόδο), αλλά και ότι θα τους δώσει μέρος των χρημάτων του για «αποπληρωμή και οριστική απαλλαγή από κάθε οφειλή προς τράπεζες, το δημόσιο (ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, Τέλη Κυκλοφορίας κ.λπ.), εισφορές προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και του δημόσιου χρέους που κατά κεφαλήν μάς αναλογεί»!

Προχωρά όμως και παραπέρα, βρίσκοντας καταχρεωμένους δήμους ανά την επικράτεια, όπου υπόσχεται αποπληρωμή του χρέους τους και επενδύσεις δισ. ευρώ. Για παράδειγμα, στους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Σκύδρας του Νομού Πέλλας είπε: «Εσάς σας αναλογούν 4 δισ.»! Ακολουθεί μάλιστα και ολόκληρη τελετουργία, όπου βάζει τον δήμαρχο και τους δημότες να δώσουν τον «όρκο του πολεμιστή», όπου, μεταξύ άλλων ασυναρτησιών, αναφέρει ότι «ορκίζομαι υπακοή στα Ελλάνια αξιακά πρωτόκολλα και στον πολέμαρχο και ιερό σκοπό του σχεδίου».

Σε κάθε γειτονιά και επαρχιακή πόλη ο Σώρρας ανοίγει και ένα γραφείο της «Συνελεύσεως Ελλήνων» και το φαινόμενο παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας!

Η ορκομωσία

Το φαινόμενο Σώρρα βρίσκει ωστόσο ακροατήριο, ειδικά στην ελληνική επαρχία, ανθρώπους κουρασμένους από την κρίση και τη συνεχή λιτότητα, οι οποίοι πιστεύουν και πάλι ότι κάποιος θα τους… χαρίσει τα χρέη. Πικρά γέλια έχει προκαλέσει βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο τις πρώτες ημέρες του 2017 και δείχνει οπαδούς του «σωτήρα» της Ελλάδας Αρτέμη Σώρρα να δίνουν τον όρκο για να ενταχθούν στο μόρφωμα «Ελλήνων Συνέλευσις».

Ο… όρκος έχει λίγο απ’ όλα. Από πολέμαρχους και συμπαντική συνειδητότητα, μέχρι… ενεργό ύδωρ. Και τι θα συμβεί σε όσους παραβούν τον όρκο τους; «Ολος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου θα διαλυθεί» λένε εν χορώ οι υποστηρικτές του Σώρρα.

Το βίντεο έχει τραβηχτεί σε καφενείο της Καβάλας: «Ορκίζομαι στη συμπαντική συνειδητότητα και νομοτέλεια, στην ένωση όλων των ιερών ψυχών. Ορκίζομαι ως πολεμιστής στον ιερό σκοπό της ελευθερίας της Ελλάδος, του Ελληνισμού και της ελληνικότητας να υπηρετώ των αλήθεια, την αρμονία. Ορκίζομαι να προστατεύω τους Συνέλληνές μου. Ορκίζομαι να πολεμήσω για την εγκαθίδρυση του Ελληνισμού», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο όρκος.

Στο βίντεο εμφανίζεται και μια γυναίκα που διαβάζει τον όρκο, ενώ μετά από αυτήν επαναλαμβάνουν τα «νέα μέλη».

Εν τούτοις, ένας αρκετά μεγάλος πυρήνας δημιουργήθηκε και στην πρωτεύουσα Αθήνα, όπως είδαμε στη πρόσφατη “ιεροτελεστία” με 300 φίλους της οργάνωσης, αρχηγού παρόντος, να ορκίζονται μπροστά από το Ηρώδειο στον θεό Δία σε μια ακόμη τελετή λατρείας προς τους Ολύμπιους Θεούς.

Οι πολίτες δεν πληρώνουν τα χρέη τους

Αφού… έλυσε το θέμα του χρέους, ο Αρτέμης Σώρρας υποσχέθηκε το 2016 να πληρώσει και την εφορία όλων των Ελλήνων! Μιλώντας σε εκδήλωση της οργάνωσής του «Ελλήνων Συνέλευσις», στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, όπου υπήρχε λαοθάλασσα, μεταξύ άλλων ο κ. Σώρρας υποστήριξε:

«Το χρέος δεν είναι υπαρκτό, αλλά εμείς θα πληρώσουμε ό,τι χρωστάμε. Θα κάνουμε έναν μεγάλο έλεγχο στη χώρα μας. Ολοι οι Ελληνες πολίτες πρέπει να μπουν στην “Ελλήνων Συνέλευσις” (αστική μη κυβερνητική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα). Στην Τρίπολη ήδη έχουμε γραφείο και προγραμματίζουμε να λειτουργήσουμε άλλα τρία. Ας ξεχάσουμε τις διαφορές μας κι ας ενωθούμε».

Μάλιστα, κάλεσε όλους τους Ελληνες να καταθέσουν την εντολή εξουσιοδότησης προς την εφορία, ζητώντας να… πληρωθούν τα χρέη τους μέσα από τον λογαριασμό στον οποίο (υποστηρίζει ότι) υπάρχουν τα 600 δισ. ευρώ. O ίδιος, μάλιστα, μοιράζει εξώδικα να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι για να μην πληρώσουν εφορία:

Οι περισσότεροι πολίτες αντιμετωπίζουν με θυμηδία και αστείρευτο τρολάρισμα στα social media όλο αυτό το παραμύθι, που δεν θα το πίστευαν ούτε μικρά παιδιά. Το φαινόμενο Σώρρα, ωστόσο, αρχίζει και γίνεται επικίνδυνο, αφού η «Ελλήνων Συνέλευσις» οργανώνεται πλέον ως πολιτικός φορέας σε όλη τη χώρα και ορκίζει Ελληνες πολίτες στο… Δωδεκάθεο.

Το πρόβλημα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις από τη στιγμή που πάνω από 5.000 χιλιάδες πολίτες, πιστεύοντας ότι θα ξεχρεώσουν με το ομόλογο Σώρρα, δεν πληρώνουν τα χρέη τους προς τα δημόσια ταμεία και τις τράπεζες και θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυξημένα χρέη και πρόστιμα.

Ο Άρειος Πάγος

Καταπέλτης για τα 600 δισ. ευρώ του Αρτέμη Σώρρα ήταν η εισαγγελική εισήγηση ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, όπου συζητήθηκε σήμερα η πρωτόδικη δικαστική απόφαση που αναγνώριζε την ύπαρξη του υπέρογκου ποσού.

Η υπόθεση έφτασε στο ανώτατο δικαστήριο μετά την παρέμβαση του Σταύρου Κοντονή, με την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ε. Σπυροπούλου να ζητεί να ασκηθεί αναίρεση υπέρ του νόμου. Εάν η Ολομέλεια κάνει δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, η απόφαση του 2013 ανατρέπεται και είναι σαν να μην ..υπάρχει, με τον πρόεδρο της Ελλήνων Συνέλευσις να μην μπορεί πλέον να την επικαλείται.

Τι είπε η αντεισαγγελέας

Α) Το Πρωτοδικείο Αθηνών δεν διέλαβε στην απόφασή του ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία αφού δεν εκτίθενται σε αυτή με σαφήνεια, πληρότητα και χωρίς αντιφάσεις ή λογικά κενά τα πραγματικά περιστατικά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία.

Β) Δεν προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασης κατά τρόπο αναμφίβολο ότι το δικαστήριο έλαβε υπόψη του και εξετίμησε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και όχι μόνο μερικά εξ αυτών κατ’ επιλογή, διαλαμβάνοντας ελλιπή, ασαφή και αντιφατική αιτιολογία. Ειδικότερα, δεν παρατίθενται στην απόφαση τα αποδεικτικά μέσα από τα οποία συνήχθησαν τα πραγματικά περιστατικά. Δεν διέλαβε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς την ύπαρξη του υπέρογκου ποσού των 600 δις δολαρίων ενώ αναφέρει αορίστως και δεν προσδιορίζει δυνάμει ποιου πληρεξουσίου ο Αρτ.Σώρρας είναι διαχειριστής του αμύθητου ποσού. Επίσης δεν προσδιορίζει τα ακριβή στοιχεία των 6 διεθνών γραμματίων, ούτε πού ακριβώς φυλάσσονται αλλά αόριστα ότι «βρίσκονται κατατεθειμένα σε κεντρική τράπεζα του Καναδά.

Γ) Είναι ασαφής και αντιφατική η αιτιολογία καθόσον ενώ αρχικά δέχεται ότι τα 600 δις φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ακολούθως η απόφαση αναφέρει ότι «το ποσό ο Σώρρας προτίθεται να το χορηγήσει στο ελληνικό κράτος.

Δ) Αντιφατικά και εσφαλμένα η απόφαση ερμηνεύει ότι δεν δημιουργήθηκε καμία ανησυχία στους πολίτες ούτε έλλειψη εμπιστοσύνης στο κράτος από τους ισχυρισμούς Σώρρα για την αμύθητη περιουσία του.

Η χειμαρρώδης συνέντευξη του Αρτέμη Σώρρα και οι απειλές προς τον Αντώνη Σρόιτερ

Ποινή οκτώ ετών για υπεξαίρεση

Άνοιξε ο “ασκός του αιόλου” της μεγαλύτερης κομπίνας του αιώνα μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Πάτρας να καταδικάσει τον Έλληνα “κροίσο” σε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών, αλλά και σε πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, ενώ σε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών καταδικάστηκε και η σύζυγός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μηνυτές ήταν ο πρώην συνεργάτης του, ο οποίος καταγγέλλει ότι του έκλεψε 100.000 ευρώ την περίοδο που συνεργάζονταν στην επιχείρηση με τους παιδότοπους, καθώς και ο κουμπάρος του ο οποίος του είχε δώσει να πουλήσει το πολυτελέστατο αυτοκίνητο του και ο Σώρρας τότε του έδωσε ληγμένα δηνάρια από το Κουβέιτ.

Σε δηλώσεις του ο κουμπάρος του και κατήγορος, δικηγόρος Φώτης Λεπίδας τόνισε ότι είναι η ευκαιρία, μέσω αυτής της δίκης, να ξεσκεπαστεί όλη η παράνομη δράση του Αρτέμη Σώρρα, της συζύγου του, την οποία κατονόμασε ως τον «ιθύνοντα νου» και όλων όσων εμπλέκονται στην «απάτη» που έχει στηθεί σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στα επίσημα στοιχεία του Αρτέμη Σώρρα υπάρχει μόνο μία διεύθυνση κατοικίας σε χωριό της Πάτρας (Θεριανό, χωριό του Νομού Αχαΐας στα Βραχνέικα), το οποίο όμως δεν έχει επισκεφθεί τα τελευταία 3 χρόνια.

Το “διάγγελμα” του καταζητούμενου Σώρρα




Μοιραστείτε το άρθρο...