Μοιραστείτε το άρθρο...

Παρουσίαση σχετικά με εξιχνίαση ανθρωποκτονίας στην περιοχή του Ευόσμου

Δηλώσεις του Διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Υποστρατήγου Νικόλαου Ζησιμόπουλου:

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,

Η σημερινή παρουσίαση αφορά σε μία ακόμη σημαντική επιτυχία του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του οποίου κατάφεραν να εξιχνιάσουν ανθρωποκτονία σε βάρος 52χρονου στην οικία του, στην περιοχή του Ευόσμου, που έγινε τον Απρίλιο του 2017.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους αστυνομικούς, που ύστερα από μεθοδική έρευνα, συνέβαλαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, συμβάλλοντας στην εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση θα δοθούν από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δηλώσεις του Προϊσταμένου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημόσιων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Αστυνόμου Β’ Τάνου Πέτρου:

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,

Όπως σας προανέφερε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων της έρευνας, εξιχνίασαν υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 52χρονου (τότε) ημεδαπού που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2017 στην περιοχή του Ευόσμου.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δυνάμει σχετικών ενταλμάτων σύλληψης του κ. Ανακριτή Θεσσαλονίκης 37χρονος ημεδαπός, 39χρονη γυναίκα και η 21χρονη κόρη της, σε βάρος των οποίων καθώς και σε βάρος ένας 30χρονου αλλοδαπού συνεργού τους, που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίσταση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία και ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι, βραδινές ώρες της 02/03-04-2017 μετέβησαν σε μονοκατοικία στην περιοχή του Ευόσμου όπου διέμενε ο 52χρονος με τον 78χρονο πατέρα του και την 49χρονη αδερφή του και με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος του ηλικιωμένου, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, οι δύο άνδρες κατάφεραν χτυπήματα με θλων όργανο στο κεφάλι και στο θώρακα του 52χρονου, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

Μεσημβρινές ώρες χθες εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στο κέντρο της πόλης οι δύο γυναίκες ενώ ο έτερος ημεδαπός εντοπίσθηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Ανακριτή ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού τους.

Σας ευχαριστώ πολύ.
Μοιραστείτε το άρθρο...