Μοιραστείτε το άρθρο...

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών συνάντηση της Υφυπουργού, κ. Μ.Χρυσοβελώνη με την Πρόεδρο του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη.

Αφορμή, η προγραμματισμένη σιωπηλή, συμβολική-ειρηνική διαμαρτυρία με κεριά, την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, στη μνήμη της δολοφονηθείσας φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη και ταυτόχρονα η διαδήλωση της αντίθεσης σε λογικές και πρακτικές έμφυλης βίας.

Παράλληλα ζητήθηκε η συνδρομή της Υφυπουργού, ως θεσμικά αρμόδιας σε θέματα Ισότητας των Φύλων, σε επίπεδο τεχνογνωσίας, διαχείρισης, ενημέρωσης, επιμόρφωσης του φορέα για ζητήματα ισότητας και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας, μέσω του επικείμενου Νομοσχεδίου, αλλά και της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης που το ελληνικό κοινοβούλιο κύρωσε και αφορά την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας.

Από την πλευρά της η Υφυπουργός, δήλωσε την αμέριστη στήριξη σε πρωτοβουλίες, όπως της Δευτέρας, ενάντια σε φαινόμενα έμφυλης βίας, καθώς και στην παροχή κάθε δυνατής βοήθειας από άποψη τεχνογνωσίας, ενημέρωσης, επιμόρφωσης σε θέματα Ισότητας και καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών, μέσα από τις δομές που θεσμικά εποπτεύει.
Μοιραστείτε το άρθρο...