Μοιραστείτε το άρθρο...

Πτωτικά κινήθηκε ο κύκλος εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο τον Μάιο, όπως προκύπτει από τα προσωρινά και διορθωμένα, ως προς τον τυπικό μήνα, στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά το μήνα Μάιο 2016 σημείωσε μείωση κατά 8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2015, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2016 σημείωσε μείωση κατά 5,3%.

Το ίδιο διάστημα, ο Γενικός Δείκτης Όγκου υποχώρησε κατά 6,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2015, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2016 σημείωσε μείωση κατά 4,4%.

Ο Εποχικά Διορθωμένος (ως προς την επίδραση εποχικών γεγονότων, π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.) Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά το μήνα Μάιο 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2016 κατέγραψε υποχώρηση 1,7%.

Τέλος, ο Εποχικά Διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου, το ίδιο διάστημα, κινήθηκε χαμηλότερα κατά 1,8% έναντι του αντίστοιχου δείκτη του Απριλίου 2016.




Μοιραστείτε το άρθρο...