Μοιραστείτε το άρθρο...

Έχετε μαζέψει σακούλες με χάλκινα κέρματα μικρής αξίας και δεν ξέρετε τί να τα κάνετε;

Είναι συχνό φαινόμενο, ειδικά σε νοικοκυριά που οι περισσότερες συναλλαγές γίνονται με μετρητά, να συγκεντρώνονται πολλά χάλκινα κέρματα αξίας μικρότερης του μισού Ευρώ. Ειδικότερα τα μικρότερης αξίας, 1 και 2 λεπτών, στην καθημερινότητα καθίστανται άχρηστα, με τελικό προορισμό κάποιο βάζο ή τσάντα, όπου παραμένουν για καιρό και συσσωρεύονται.

Παρ’ όλο που και αυτά έχουν την αξία τους, οι καθημερινές συναλλαγές περιορίζονται σε κέρματα μεγαλύτερης αξίας. Τί μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε τα χάλκινα κέρματα που μαζεύονται σε σακουλάκια, βάζα και αλλού;

Κατ’ αρχάς δεν είναι τόσο εύκολο να τα μετατρέψετε σε χαρτονομίσματα μέσω τραπεζικής συναλλαγής. Δεν δέχονται όλα τα καταστήματα τραπεζών μεγάλο αριθμό χάλκινων κερμάτων και οι λόγοι είναι προφανείς.

Φυσικά, οποιαδήποτε τράπεζα μπορεί να μετατρέψει τα ψιλά σας σε χαρτονομίσματα, αφού καταμετρηθούν πρώτα. Εκεί έγκειται και η δυσκολία: τα μηχανήματα καταμέτρησης είναι εγκατεστημένα σε συγκεκριμένα μόνο καταστήματα τραπεζών, όπου μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτή η συναλλαγή.

Γι’ αυτό καλό θα ήταν, πριν ξεκινήσετε με τη σακούλα στο χέρι για την τράπεζα, να επικοινωνήσετε με το τραπεζικό ίδρυμα της επιλογής σας και να ενημερωθείτε σχετικά με τα καταστήματα, τα οποία προσφέρουν αυτήν την δυνατότητα.

Τα χαμένα ή παραπεταμένα κέρματα συχνά αποτελούν αναξιοποίητο κεφάλαιο για κάθε νοικοκυριό, ακριβώς για τον λόγο ότι είναι δύσχρηστα εξαιτίας της μικρής τους αξίας.

Αν αναρωτιέστε τώρα, πως ξεχωρίζουν και καταμετρούν τα κέρματα οι τραπεζικοί οργανισμοί, δείτε έναν επαγγελματικό καταμετρητή κερμάτων στο παρακάτω βίντεο:Απόφοιτος Μουσικολογίας, αιώνιος φοιτητής Μαθηματικών. Δημοσιογραφεί για διάφορα θέματα, κυρίως τέχνης και επιστήμης.


Μοιραστείτε το άρθρο...