Μοιραστείτε το άρθρο...

Στο παρελθόν ο διάσημος μπασκετμπολίστας του ΝΒΑ, Shaquille O’Neal, είχε δηλώσει σε συνέντευξη τύπου ότι η Γη είναι επίπεδη – κάτι που στη συνέχεια αναίρεσε ισχυριζόμενος πως έκανε πλάκα.

Όμως ο ράπερ B.o.B. δεν αστειεύεται. Διαμέσου της ιστοσελίδας GoFundMe άρχισε να συγκεντρώνει χρήματα, με σκοπό την αποστολή δορυφόρων που θα αποδείξουν μια και καλή ότι η Γη είναι επίπεδη κι ότι στην περίμετρο του γήινου δίσκου υψώνεται ένας τοίχος από πάγους για να μην χύνεται το νερό των ωκεανών. Μάλιστα, ορισμένοι υποστηρικτές της θεωρίας της επίπεδης γης ισχυρίζονται ότι οι υπάλληλοι της NASA φρουρούν την άκρη του κόσμου για να αποτρέψουν την πτώση των ανθρώπων.

Η καμπάνια του ράπερ έχει τίτλο «Show BoB The Curve». Μέχρι αυτή τη στιγμή 160 κάτοικοι του πλανήτη μας προσέφεραν διάφορα ποσά, φτάνοντας τα 4766 χιλιάδες δολάρια. Και έπεται συνέχεια …

Όταν συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό ο ράπερ B.o.B . θα βάλει σε εφαρμογή το επιστημονικό του πλάνο. Θα προσλάβει τους κατάλληλους επιστήμονες με σκοπό την κατασκευή και εκτόξευση δορυφόρων, οι οποίοι θα αποδείξουν οριστικά αυτό που φαίνεται ήδη με γυμνό μάτι αλλά μας το κρύβουν οι «άλλοι» επιστήμονες – ότι η Γη είναι επίπεδη.

Πάντως η Sabine Hossenfelder, φυσικός στο Frankfurt Institute for Advanced Studies, θεωρεί πως η «έρευνα» μπορεί να γίνει με λιγότερα λεφτά.

Μπορεί σε μερικούς η καμπάνια του ράπερ B.o.B να προκαλεί γέλια, κάποιοι άλλοι όμως βλέπουν σ’ αυτή τα σημάδια ενός νέου παρακμιακού μεσαίωνα που πλησιάζει.

Σήμερα, ενώ θεωρούμε εντελώς αδιανόητο για έναν άνθρωπο της εποχής μας να μην έχει ακούσει και να μην ξέρει τι είναι η «μουσική» ραπ, ή ποιοι είναι πρωταγωνιστές του Survivor, θεωρούμε απόλυτα φυσικό να μην έχει την παραμικρή ιδέα για το τι περίπου λέει ένας θεμελιώδης νόμος της φύσης όπως π.χ. ο νόμος της βαρύτητας ή ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής ή ο νόμος της ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής.
Βλέπουμε την επιστήμη χρήσιμη μόνο ως την κινητήρια δύναμη της τεχνολογίας, κι όχι ως μια από τις θεμελιώδεις συνιστώσες του πολιτισμού μας. Κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που πάμε κατά διαόλου …

πηγή: https://www.bbc.com/news/blogs-trending-41399164?SThisFB

πηγή: https://physicsgg.me/Απόφοιτος Μουσικολογίας, αιώνιος φοιτητής Μαθηματικών. Δημοσιογραφεί για διάφορα θέματα, κυρίως τέχνης και επιστήμης.


Μοιραστείτε το άρθρο...