Μοιραστείτε το άρθρο...

“Δεν πετάμε τίποτα” θα μπορούσε να είναι το σλόγκαν των φετινών φορολογικών δηλώσεων, αφού ένα μεγάλο πακέτο αποδείξεων από μια σειρά διαφορετικών υπηρεσιών θα πρέπει να προσκομίσουν, φέτος, οι φορολογούμενοι προκειμένου να καταφέρουν να διασφαλίσουν το αφορολόγητο όριο ή και να αποδώσουν το μικρό δυνατό φόρο.

Έτσι, οι φορολογούμενοι καλούνται να συγκεντρώσουν αποδείξεις από εισιτήρια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, έξοδα ταξί, αλλά και και από εισιτήρια πλοίων, αεροπλάνων και τρένων. Συν τοις άλλοις, θα έχουμε και μια νέα ”είσοδος” στο πακέτο των αποδείξεων η οποία είναι αυτή των λογαριασμών ΔΕΚΟ, δηλαδή ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει, επίσης, να προσκομίσουν λογαριασμούς κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, αλλά και αποδείξεις από δόσεις δανείων και ενοίκια.

Τέλος, μέσα στο σύνολο των αποδείξεων που θα ”περνάνε” στην εφορία συγκαταλέγονται και αυτές από φαρμακευτικές δαπάνες.

Να σημειωθεί ότι μέχρι και τις αρχές του χρόνου, από το υπουργείο Οικονομικών δεν υπήρχε σίγουρη πληροφόρηση για το τι θα γίνει με τις αποδείξεις και μετά από διαβουλεύσεις αποφασίστηκε η νέα τάξη πραγμάτων, που μένει να δούμε αν θα εφαρμοστεί και για τις φορολογικές δηλώσεις του επόμενου έτους.
Μοιραστείτε το άρθρο...