Μοιραστείτε το άρθρο...

Ζητούν τη νομιμοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ προκειμένου οι πολίτες να έχουν το δικαίωμα στην ανεμπόδιστη και οικονομικά ανέξοδη δυνατότητα διακοπών…

«Να καταργηθούν οι επίμαχες διατάξεις περί απαγόρευσης της ελεύθερης κατασκήνωσης και να θεσμοθετηθεί ένα πλαίσιο οριοθέτησης της» ζητούν με ερώτησή τους στην Βουλή 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας την αυστηρότητα του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου. Οι βουλευτές απευθύνονται στα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και του Τουρισμού.

Μεταξύ άλλων τονίζουν στο κείμενο της ερώτησης τους πως «η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, δεν αποτελούν ισχυρά επιχειρήματα που να οδηγούν στην απόλυτη απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης. Εξάλλου, σε κάθε λειτουργία και δραστηριότητα της κοινωνίας εμφανίζονται ασυνείδητες συμπεριφορές-από την οδήγηση του αυτοκινήτου, μέχρι την απόλαυση της μουσικής.

Η ολοκληρωτική απαγόρευσή τους αντίκειται σε βασικές αρχές ενός συνταγματικού κράτους, όπως η αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 Σ), η οποία επιβάλλει περιορισμούς δικαιωμάτων και ελευθεριών με μέτρα αναγκαία, πρόσφορα και ανάλογα του σκοπού του νομοθέτη».
Μοιραστείτε το άρθρο...