Μοιραστείτε το άρθρο...

Εκτός εαυτού βγήκε ο πρωταθλητής της σωματικής διάπλασης με το τελικό αποτέλεσμα σε διεθνή αγώνα που διεξήχθη στο κλειστό Γαλατσίου…

Με ταύρο σε υαλοπωλείο έμοιαζε ο Γιάννης Μάγκος μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του Overall νικητή στο IFBB Diamond Cup 2016 που πραγματοποιήθηκε το διήμερο (26-27/11) στο Κλειστό Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου.

Συγκεκριμένα, ο μεγάλος νικητής του 22ου Πανελλήνιου Κυπέλλου την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου αισθάνθηκε ότι αδικήθηκε όταν δυο μέρες μετά τον νίκησε ο Χρήστος Πιστόλας τον οποίον και είχε νικήσει στην ελληνική διοργάνωση.

Έτσι, ο επιτυχημένος αθλητής που μετρά πάμπολλες διακρίσεις στην ελληνικό bodybuilding στο άκουσμα ότι ο Χρήστος Πιστόλας πήρε το Overall του Diamond Cup και την επαγγελματική κάρτα, τρελάθηκε και κατευθύνθηκε με βίαιες προθέσεις προς τους κριτές της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Ο Ροδίτης πρωταθλητής της κατηγορίας +100 κιλά πλησίασε τα τραπέζια της κριτικής επιτροπής ανατρέποντας τα δύο από αυτά και σταμάτησε μόνο στο τρίτο όπου ακόμα καθόντουσαν κάποιοι από τους κριτές με τα λάπτοπ τους σε λειτουργία.

Μάλιστα, φώναζε έντονα «Πώς είναι δυνατόν χθες πρώτος και σήμερα δεύτερος;» και απεθύνονταν με κοσμιτικά επίπεδα κατά των κριτών. Όταν τον πλησίασε ο αντιπρόεδρος της IFBB, Armando Marquez, για να τον συγκρατήσει, τότε εκείνος του έφερε δυνατό ράπισμα ρίχνοντάς τον καταγής.

Εν συνεχεία, ο πρωταθλητής πλησίασε την κριτική επιτροπή όπου με βαριές εκφράσεις ρωτούσε γιατί βγήκε έχασε από Έλληνα αθλητή, ενώ πριν δυο μέρες είχε κατακτήσει το Πανελλήνιο Κύπελλο, ενώ μετά ανέβηκε στη σκηνή προκαλώντας όποιον ήθελε να αναμετρηθεί μαζί του. Όλα αυτά παρουσία ξένων μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Bodybuilding, του προέδρου της Rafael Santonja, του Mr.Olympia Kevin Levrone, πολλών διεθνούς φήμης κορυφαίων αθλητών του χώρου, αλλά και ξένων τηλεοπτικών μέσων που βιντεοσκόπησαν το περιστατικό.

dsc_0271

Το calma του Ισπανού λίγο δευτερόλεπτα πριν την επίθεση

Τα παρασκήνια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ontherecord.gr, στελέχη της ελληνικής ομοσπονδίας κάλεσαν την αστυνομία στο στάδιο και έκαναν μήνυση προς τον αθλητή που κατάφερε να διαφύγει μετά το περιστατικό. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΟΣΔ, Ιορδάνης Λεβεντέλης, δήλωσε έξαλλος έξω από το στάδιο: “Είμαι 35 χρόνια στο άθλημα τέτοια πράγματα δεν τα έχω ξαναδεί” με όλα τα ελληνικά στελέχη να ζητούν την κατανόηση των ξένων κριτών και να απολογούνται για την δυστυχής εξέλιξη.

O αντιπρόεδρος της IFBB, Armando Marquez, που δέχθηκε το χτύπημα από τον Γιάννη Μάγκο δήλωσε: “Ήταν μια κακή στιγμή. Όλα ήταν υπέροχα αυτές τις μέρες στην Ελλάδα και παρακολουθήσαν έναν εκπληκτικό αγώνα. Ξέρω ότι η Ελλάδα δεν είναι αυτό που έγινε, έχω κάνει πολλούς φίλους εδώ και αγαπώ το μέρος. Ας το ξεχάσουμε”.

Στα αξιοσημείωτα της τραγικής σκηνής και η ανάρτηση του βετεράνου και πάλαι ποτέ Mr. Olympia, Lee Haney, που σχολιάζοντας έγραψε: «Είναι η πρώτη φορά που γίνομαι μάρτυρας μιας τέτοιου τύπου συμπεριφοράς στο χώρο του μπόντυ μπίλντινγκ» γεγονός που αποτυπώνει την παγκόσμια αρνητική εμβέλεια στο ελληνικό bodybuilding που προκάλεσε η απερίσκεπτη ενέργεια του αθλητή.

Τέλος, σε αυτή τη μαύρη σελίδα για το άθλημα ήρθε να προστεθεί η απόφαση κόλαφος της IFBB με τον αποκλεισμό των Ελλήνων αθλητών από όλες τις διοργανώσεις για τα επόμενα δυο χρόνια.

Δείτε την επίμαχη στιγμή…
Μοιραστείτε το άρθρο...