Μοιραστείτε το άρθρο...

Μεγαλείο ψυχής από τον αθλητή που πάσχει από σπάνιο σύνδρομο, αλλά δεν είναι αρκετό για να παραιτηθεί από τη ζωή!

Ένας 21χρονος που πάσχει από μία σπάνια γενετική διαταραχή προκάλεσε ενθουσιασμό με τις αθλητικές του ικανότητες καθώς κατάφερε να σηκώσει μία ρόδα βάρους 69 κιλών τουλάχιστον 9 φορές.

Η προσπάθειά του αυτή είναι αξιοθαύμαστη καθώς ο 21χρονος Νικ Σαντοναστάσο πάσχει από το σπάνιο σύνδρομο Hanhart το οποίο επηρεάζει την ανάπτυξη των άκρων στα μωρά και έχει ποσοστό επιβίωσης μόνο 30%. Ο ίδιος δεν έχει πόδια, ενώ έχει αναπτυχθεί μερικώς μόνο το ένα του χέρι.

Σε βίντεο φαίνεται ο Σαντοναστάσο να σηκώνει την τεράστια βαριά ρόδα τουλάχιστον 9 φορές πιέζοντας τον εαυτό του να τα καταφέρει σε γρήγορες ταχύτητες.

Σύμφωνα με τον bodybuilder μόνο 12 άτομα στον κόσμο έχουν γεννηθεί με την ίδια πάθηση. «Από αυτά τα 12, οι 8 είναι νεκροί», υποστηρίζει σε άλλο βίντεο στο οποίο εξιστορεί τη ζωή του.

Ο νεαρός έχει πλούσια δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα ανεβάζοντας φωτογραφίες από τις προπονήσεις του. Ο ίδιος περιγράφοντας τον εαυτό του τονίζει ότι πάσχει από «μία εξαιρετικά σπάνια γενετική διαταραχή» η οποία εμποδίζει την ανάπτυξη των οργάνων και των άκρων στα μωρά. Πάντως σημειώνει ότι τα ζωτικά του είναι εντελώς υγιή και ότι η διαταραχή επηρέασε μόνο την ανάπτυξη των άκρων του.




Μοιραστείτε το άρθρο...