Μοιραστείτε το άρθρο...

Μια εξαιρετική επιτυχία σημείωσε το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς τεχνολογίας  αυτοκινήτου σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.

Το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης είναι το μοναδικό δημόσιο ελληνικό σχολείο που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό «4×4 Land Rover in schools» που έγινε στο Birmingham της Αγγλίας, κατακτώντας την 15η θέση.

Η ομάδα μαθητών NewGen Motors του Λυκείου Φιλοθέης μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φόρμουλας “F1 in schools”, προκρίθηκε να συμμετάσχει στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό “4×4 Land Rover in schools” , παρουσιάζοντας  το δικό της αμαξίδιο.

Παρά το λιγοστό χρόνο προετοιμασίας και το χαμηλό budget που διέθετε, κατάφερε να κερδίσει  αξιόλογη θέση στην παγκόσμια κατάταξη ανάμεσα σε 21 ομάδες. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συναγωνιστούν και να εξασκήσουν τις ικανότητές τους στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά.

Τα παιδιά που εκπροσώπησαν την ομάδα NewGen Motors στην Αγγλία είναι οι: Χρήστος Γκάγκας, Νικόλας Οικονόμου και Κώστας Αθανασίου. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι οι: Κωστής Καγιούλης, Γιάννης Ιατρούδης και Αρτεμισία Ντούζου, με υπεύθυνο καθηγητή το Λυκειάρχη κ.Πέτρο Ματζάκο. Σημαντική η βοήθεια των καθηγητών: Γεώργιου Κόρακα (φυσικός) και Βάιου Μπασμπαλέρη (χημικός).
Μοιραστείτε το άρθρο...