Μοιραστείτε το άρθρο...

Το… χρώμα του χρήματος αγνοούν οι εργαζόμενοι στο MEGAλο κανάλι , καθώς δεν καταβλήθηκε το δεύτερο μισό του μισθού Μαρτίου, όπως είχε δεσμευτεί να κάνει η διοίκηση με γραπτή ανακοίνωση.

Στη μεσημεριανή συνέλευση των εργαζομένων, οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν άμεσα και ανάγγειλαν στάση εργασίας για σήμερα το βράδυ, από τις 6 έως τις 10, άρα πλήττεται το δελτίο ειδήσεων, κάτι που «καίει» περισσότερο το κανάλι. Αντίθετα με τους δημοσιογράφους, οι τεχνικοί αποφάσισαν να εργαστούν κανονικά και να τηρήσουν στάση αναμονής έως αύριο.

Δύσκολες ώρες, λοιπόν, για το MEGA με τον διευθυντή ειδήσεων, Μανώλη Καψή, σε άτυπη συνάντηση με ορισμένους εκ των συντακτών να ζητά και πάλι από τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη μέχρι τέλος του μήνα καθώς τότε εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της ΑΜΚ για να μην ρίξουν – όπως είπε – οι ίδιοι το μαγαζί στο γκρεμό. Όταν κάποιοι αντέτειναν ότι το κανάλι το έφτασαν σε αυτό το σημείο οι μέτοχοι, ο Καψής είπε – το απίστευτο! – ότι οι τράπεζες θέλουν να διευκολύνουν τον σταθμό αλλά τις πιέζει η κυβέρνηση για να μην το κάνουν!

Χωρίς βραδινό δελτίο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην ιστοσελίδα «megatv.com» για σήμερα Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 από τις 18:00 έως τις 22:00.

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους του β’ 15νθημέρου Μαρτίου 2016, καθώς και για την ελλιπή πληροφόρηση των εργαζομένων, γεγονός το οποίο δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί:

Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους.

Την άμεση ενημέρωση όλων των εργαζομένων επί των προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία του Τ/Σ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Mega αδυνατεί να διαθέσει και τα 11 εκατ. ευρώ που ζητούν οι τράπεζες για να μπουν σε κλειστό λογαριασμό ενόψει της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ μισθολογικά προβλήματα υπάρχουν και στις έντυπες εκδόσεις του Έθνους με τις συσκέψεις των εργαζομένων να είναι διαδοχικές.
Μοιραστείτε το άρθρο...