Μοιραστείτε το άρθρο...

Έρευνα για τους μισθούς που παίρνουν στην Ελλάδα ακόμη κι όσοι έχουν πτυχίο, δημοσιεύει το intrajobs.com. Στην έρευνα συμμετείχαν άτομα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα η μεγάλη πλειοψηφία έχει Πτυχίο ΑΕΙ και ΤΕΙ (33,55%) και τίτλο Μεταπτυχιακό (38,03%), ακολουθούν όσοι έχουν Απολυτήριο Λυκείου (15,92%) και Μεταλυκειακή Εκπαίδευση (11,45%), ενώ μικρότερη ήταν η συμμετοχή όσων έχουν οι Διδακτορικοί Τίτλοι (0,53%), όσοι είναι Απόφοιτοι Γυμνασίου (0,39%) και όσοι δήλωσαν «Άλλο» (0,13%).

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν:
– Τα μεγαλύτερα ποσοστά σε κάθε επίπεδο σπουδών είναι σήμερα υπάλληλοι.
– Στις ανώτατες θέσεις της ιεραρχίας από Υποδιευθυντές και πάνω συναντάμε μόνο Πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς.
– Όσον αφορά τις μηνιαίες αμοιβές των συμμετεχόντων βλέπουμε ότι μεγάλο ποσοστό κάθε επιπέδου σπουδών βρίσκεται στην κατηγορία από 451€ έως 1000€.
– Στη Μεταλυκειακή Εκπαίδευση, Αποφοίτους Λυκείου, Γυμνασίου και Άλλο οι πλειοψηφία βρίσκεται στην κατηγορία αμοιβών από 451€ έως 1000€ ενώ η πλειοψηφία των πτυχιούχων ΑΕΙ/ΤΕΙ και διδακτορικών βρίσκεται σε ψηλότερη κατηγορία από 1001€ έως 2000€.
– Οι τελευταίοι είναι και οι μόνοι που απολαμβάνουν αμοιβές μεγαλύτερες από 2000€.
– Επίσης, παρατηρείται ότι σε θέσεις υπαλλήλων βρίσκονται τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετεχόντων κάθε κατηγορίας σπουδών.
– Τα μεγαλύτερα ποσοστά όσων είναι υπάλληλοι σε κάθε επίπεδο σπουδών έχουν προϋπηρεσία πάνω από 11 έτη! Οι αμοιβές τους ωστόσο δεν ανταποκρίνονται στα χρόνια εμπειρίας.
– Μεταπτυχιακοί υπάλληλοι με 1-5 χρόνια προϋπηρεσίας αμείβονται με λιγότερα από 450€ και πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ με 6-10 χρόνια προϋπηρεσίας αμείβονται επίσης με λιγότερα από 450€!
– Στα 11-15 χρόνια προϋπηρεσίας Μεταπτυχιακοί έχουν αμοιβές ακόμη και από 751€ ενώ Πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ και Μεταλυκειακής εκπαίδευσης ακόμη και από 451€!
– Όσον αφορά τη διακύμανση των αμοιβών τους την περίοδο της κρίσης οι συμμετέχοντες απάντησαν σε μεγάλη πλειοψηφία ότι είδαν μείωση σε διάφορα ποσοστά.




Μοιραστείτε το άρθρο...