Μοιραστείτε το άρθρο...

Αστραπιαία ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας που προχώρησε στην αντικατάστασή της με τον Ιάσονα Φωτήλα – Για αποστάσεις της κας Παπακώστα από τις γραμμές του κόμματος κάνουν λόγο στη Πειραιώς.

Στο άμεσο «ξήλωμα» της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα προχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και την αντικατέστησε με τον βουλευτή Αχαΐας Ιάσονα Φωτήλα.

Η κυρία Παπακώστα με ανάρτησή της στο Facebook είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την εξεταστική για την Υγεία και τις δηλώσεις του ότι η επιτροπή συγκροτήθηκε με σκοπό την προσωπική σπίλωση του ιδίου, του Μ. Βορίδη και του Ανδρέα Λοβέρδου.
Έγραφε συγκεκριμένα η κυρία Παπακώστα: «Αφού ευχηθώ Καλή Ανάσταση και στον Άδωνι, θέλω να τονίσω ότι η μέρα σήμερα είναι μεγάλη για τη Χριστιανοσύνη για να απασχολεί με τα θέματά του …επειδή όμως πιστεύει ότι, ως αντιπρόεδρος, βάλλεται, θα συμφωνήσω και θα του προτείνω το αυτονόητο …έως ότου κλείσει η εξεταστική τις εργασίες της να απεκδυθεί του θεσμού. Επίσης η παράταξη δίνει τις μάχες και δέχεται τις επιθέσεις, να τονίσω ότι εδώ διαφωνώ με την προσωπική αναφορά του… τέλος, κανείς δεν είναι πολυτιμότερος της παράταξης στην οποία έχουμε την παράδοση, ο βίος και τα έργα μας να μην την εκθέτουν…».

Η “καυτή” ανάρτηση

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι «η εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, για να έχει νόημα, πρέπει να έχει καλές προθέσεις. Η συγκεκριμένη δυστυχώς γίνεται μόνο με έναν σκοπό: να σπιλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους πολιτικούς του αντιπάλους, δηλαδή εμένα κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως τον κ. Βορίδη και τον κ. Λοβέρδο. Αυτό», σύμφωνα πάντα με την προσέγγιση του Αδ. Γεωργιάδη, «αποδεικνύεται κυρίως εκ του γεγονότος ότι αρνήθηκαν να ελεγχθεί η δική τους περίοδος και αρνήθηκαν να ελεγχθεί και η περίοδος Κουρουμπλή επί εποχής Σημίτη. Για ποιο λόγο; Διότι δεν τους ενδιαφέρει η ουσία. Τους ενδιαφέρει μόνο η σπίλωση των πολιτικών τους αντιπάλων».

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Κατερίνα Παπακώστα παίρνει αποστάσεις από την επίσημη γραμμή του κόμματος και πρόσφατα είχε δηλώσει ότι θέλει να υπερψηφίσει την συμφωνία που θα φέρει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλάζοντας γνώμη αργότερα.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η απομάκρυνσή της από τη θέση της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας είναι μια προειδοποίηση του προέδρου του κόμματος και ότι πιθανόν να υπάρξουν και σκληρότερα μέτρα, αν οι διαφοροποιήσεις της συνεχιστούν.
Μοιραστείτε το άρθρο...