Μοιραστείτε το άρθρο...

Γιατί θα πρέπει οι πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα να στεγάζονται μόνο σε κέντρα υποδοχής, όταν μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς…

συγκατοικώντας με φοιτητές, νέους ή οικογένειες; Αυτή είναι η ερώτηση, που οδήγησε στην ιδέα του Refugees Welcome, της ιστοσελίδας που βοηθά κάποιον αν συγκατοικήσει με έναν πρόσφυγα.

Η ιστοσελίδα www.refugees-welcome.gr δίνει το βήμα σε όποιον θέλει να βοηθήσει τους πρόσφυγες. Οπότε όταν κάποιος δίνοντας τις πληροφορίες του, κατοικίας κτλ, οι υπεύθυνοι φροντίζουν να τον φέρουν σε επαφή με έναν πρόσφυγα που βρίσκεται στην πόλη με την περίοδο προετοιμασίας πριν τη συγκατοίκηση να διαρκεί από 2 έως και 4 εβδομάδες.

Η συγκατοίκηση ισχύει για τουλάχιστον ένα μήνα και ο πρόσφυγας υποχρεούται να εξασφαλίσει μόνος του τα προς το ζην, χωρίς καμία επιβάρυνση προς τον συγκάτοικό του. Το μόνο που προσφέρει ο συγκάτοικος είναι η δωρεάν στέγαση, ενώ το Refugees Welcome παράλληλα ψάχνει για άτομα που θέλουν να χρηματοδοτήσουν τέτοιες πρωτοβουλίες, γεγονός που ίσως σηματοδοτήσει τη χρηματοδότηση του ενοικίου.
Μοιραστείτε το άρθρο...