Μοιραστείτε το άρθρο...

Μια νέα σπόντα για την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πέταξε ο πρόεδρος του Ποταμιού κατά την πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή ΕΡΤ Social.

«Θα περίμενα από τον Πρωθυπουργό, που γνωρίζει υποτίθεται τα προβλήματα της Ευρώπης, να είχε την τόλμη να ταχθεί από την πρώτη στιγμή με το μέρος της λογικής και όχι με τον Μελανσόν» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή ΕΡΤ Social, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης είπε ότι η αέναη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι εις βάρος της πραγματικής οικονομίας.

«Όταν παίζεις με την Μπαρτσελόνα σημασία έχει να κρατήσεις στην αρχή, να πετύχεις μια κεφαλιά, ένα γκολ και να μην πας σε αγώνες μπαράζ. Εμείς κάναμε ακριβώς το ανάποδο. Πάμε σε αγώνες μπαράζ, περνάμε ωραία στα ξενοδοχεία, αλλά τελικά φορτωνόμαστε μια σακούλα γκολ γυρνώντας πίσω στην πατρίδα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας σε ερώτηση για την στήριξη που εξέφρασε εξ αρχής στον πρόσωπο του Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι: «Σήμερα το δίλημμα είναι ρεαλιστές ή λαϊκιστές; Ανοιχτές κοινωνίες ή κλειστές; Ξενοφοβικές κοινωνίες ή Ευρωπαϊκή Ένωση; Αυτά που έλεγε και το Ποτάμι όταν ξεκίνησε, είναι αυτό που λέει και ο Μακρόν αυτούς τους μήνες».

Αναφερόμενος στο μέλλον της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπογράμμισε ότι «η μεγάλη, πατριωτική υπόθεση είναι να συμφωνήσουμε, όλοι οι λογικοί άνθρωποι σε αυτή τη χώρα, ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην πρώτη ταχύτητα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Επιστρέφοντας στο ζήτημα της αξιολόγησης ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακόμα γνωστά καθώς «στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό». Το μόνο σίγουρο, όπως είπε, είναι αυτά που έχασε η χώρα: η ποσοτική χαλάρωση, η εκροή καταθέσεων, μειωμένη κατανάλωση και η αυξημένη ανασφάλεια που δοκιμάζει την οικονομία.

Ως προς τα λεγόμενα «αντίμετρα» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, υπογράμμισε ότι κανείς δεν ξέρει ποια είναι αυτά. «Εαν σου κόψει κάποιος το χέρι, μπορεί μετά να σου δώσει ένα γάντι που θα σε βοηθήσει να το χρησιμοποιήσεις και λίγο. Κάπως έτσι και με τα αντίμετρα. Αντιλαμβάνομαι ότι μια κυβέρνηση θα πρέπει να έχει συνεχώς στο μυαλό της τι θα προσφέρει στους αληθινά φτωχούς, σ’ αυτούς που αληθινά υποφέρουν αλλά η λογική ότι τώρα ισοπεδώνω την οικονομία, βάζω φόρους, διαλύω ένα πολύ μεγάλο μέρος της επιχειρηματικότητας και μετά θα δώσω και κάποια αντίμετρα σε κάποιους που υποφέρουν νομίζω ότι είναι σαν την ελληνική παροιμία “να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι”».

Ερωτώμενος σχετικά με τις διεργασίες στο χώρο του Κέντρου επέμεινε ότι ένα νέο κίνημα δε γεννιέται μέσα από σημαδεμένα συνέδρια και συνέδρους που ορίζονται από τους αρχηγούς αλλά μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία εκλογής αρχηγού από τη βάση. Ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας σε ερώτηση του Πάνου Χαρίτου για το εάν έχει επαφή με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν με τις επιλογές της κυρίας Γεννηματά υπογράμμισε ότι οι παρασκηνιακές επαφές και τα παζάρια δεν ταιριάζουν στο ήθος του Ποταμιού. «Αυτό τον ρόλο τον αφήνουμε στην κυρία Γεννηματά, η οποία γνωρίζει καλά τα παλαιοκομματικά παιχνίδια» επεσήμανε.

«Το Ποτάμι», όπως είπε, «θέλει να είναι ο κορμός ενός νέου Κινήματος, στο οποίο θα μετέχουν εκσυγχρονιστικές δυνάμεις», ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην Ώρα Αποφάσεων, σημειώνοντας όμως ότι χρειαζόμαστε παράλληλα νέα πρόσωπα που θα προέρχονται από τις δημιουργικές δυνάμεις και από τον χώρο της παραγωγής, της εργασίας.
Μοιραστείτε το άρθρο...