Μοιραστείτε το άρθρο...

Νεκρός ανασύρθηκε από αυτοκίνητο που είχε τυλιχτεί στις φλόγες στην Αττική Οδό στο ύψος του Ηρακλείου Αττικής, στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Ο γνωστός εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολις» Παναγιώτης Μαυρίκος είναι ο απανθρακωμένος οδηγός που βρέθηκε δίπλα στη Porsche Cayenne, η οποία τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αττική Οδό. Μάλιστα, η αστυνομία επικοινώνησε με την ιδιοκτήτρια του οχήματος, η οποία είπε ότι το αυτοκίνητο το είχε πάρει ο εκδότης.

Το πολυτελές τζιπ

Στο όνομα της συζύγου του Παναγιώτη Μαυρίκου είναι καταχωρημένο το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο απανθρακώθηκε πριν από λίγη ώρα ένας άνθρωπος, στην Αττική Οδό. Οι αρχές έχουν επικοινωνήσει μαζί της και σύμφωνα με πληροφορίες σε λίγο θα βρεθεί στον τόπο του δυστυχήματος. 

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα ο Παναγιώτης Μαυρίκος είχε βρεθεί στο φως της δημοσιότητας μετά και τη σύλληψή του μαζί με δύο δημοσιογράφους για υπόθεση εκβιασμών σε βάρος ΔΕΚΟ.

Στο ΚΑΤ η σoρός 

Η απανθρακωμένη σoρός έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ, ενώ εκεί μεταβαίνει και η σύζυγος του Παναγιώτη Μαυρίκου για την τυπική αναγνώριση. 

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές η σωρός είναι πλήρως απαθρακωμένη. Έτσι η σύζυγος του εκδότη, θα προσπαθήσει να αναγνωρίσει τη σωρό από προσωπικά αντικείμενα. Εάν δεν καταστεί κάτι τέτοιο δυνατό θα ακολουθήσει εξέταση DNA.

Τέλος, αστυνομικές πηγές λένε ότι κατά 99% νεκρός είναι ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη».

Οι πιθανότητες να προκλήθηκε φωτιά…
Η πρώτη εκδοχή, αφορά σε κατασκευαστικό πρόβλημα που έχει να κάνει με κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς.

Κάτι τέτοιο στην περίπτωση της Cayenne δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν καθώς η μάρκα στη μοναδική ανάκληση που έχει προχωρήσει αφορούσε 409.677 Cayenne, μοντέλα ετών 2011 μέχρι και 2016 με πιθανό πρόβλημα την πιθανή εκτόπιση ενός clip από το πεντάλ των φρένων.

Η δεύτερη εκδοχή αφορά στα παρακάτω και μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε μοντέλο και όχι μόνο στην Porsche Cayenne. Για παράδειγμα στην περίπτωση που έχει τοποθετηθεί γκάζι και υπάρχει διαρροή καυσίμου, σε επαφή με καλώδια (π.χ. να έχει τοποθετηθεί συναγερμός) που έχουν φαγωθεί ή βγάζουν σπινθίρες ακόμα και σε επαφή του ελαστικού με το θόλο.

Το πιθανό σενάριο
Οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν η φωτιά να έχει ξεκινήσει από το εμπρός τμήμα και συγκεκριμένα από το χώρο του κινητήρα. Ο οδηγός προφανώς δεν κατάλαβε τη φωτιά όταν ξεκίνησε και έκαψε τα καλώδια μπλοκάροντας πολλούς μηχανισμούς όπως τα παράθυρα και τις πόρτες.

Όταν ο οδηγός άρχισε να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει έκοψε ταχύτητα και με το που σταμάτησε η φωτιά φούντωσε. Αν εκείνη την στιγμή είχαν μπλοκάρει οι κλειδαριές και τα παράθυρα, το σπάσιμο των τζαμιών ίσως ήταν αδύνατο καθώς για να το πράξει θα έπρεπε να έχει ή κάποιο ειδικό αντικείμενο ή να γνωρίζει. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή του ο οδηγός με τραγικό θάνατο…
Μοιραστείτε το άρθρο...