Μοιραστείτε το άρθρο...

Το «πράσινο φως» αναμένεται να δώσουν άμεσα οι θεσμοί για σταδιακή χαλάρωση των capital controls, απαντώντας θετικά στην πρόταση που τους απέστειλε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Οπότε αναμένεται το «νέο» χρήμα που θα εισρεύσει στα τραπεζικά γκισέ να μην υπόκειται σε περιορισμούς, οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν το σύνολο των δανείων τους με μετρητά και να έχουν τη δυνατότητα ανάληψης μετρητών μέχρι 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες.
Συγκεκριμένα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, τόνισε ότι η ΤτΕ απέστειλε στους θεσμούς πρόταση με μέτρα χαλάρωσης, τα οποία στοχεύουν τόσο στη διευκόλυνση της λειτουργίας των ελληνικών επιχειρήσεων όσο και στην περαιτέρω βελτίωση της κατάστασης ρευστότητας των τραπεζών, η οποία θα επηρεάσει θετικά την ψυχολογία των καταθετών, των επενδυτών και των επιχειρήσεων.

Ενδεικτικά, τα νέα μέτρα χαλάρωσης περιλαμβάνουν:
• Άρση της απαγόρευσης ανάληψης μετρητών όταν προέρχονται από νέες καταθέσεις σε μετρητά (νέο χρήμα).
• Πλήρης άρση της απαγόρευσης αποπληρωμής δανείων. Μέχρι τώρα κάποιος μπορούσε να αποπληρώσει το 50% της οφειλής.
• Αύξηση του ποσοστού ανάληψης μετρητών από 10% σε 30% των ελεύθερων κεφαλαίων που προέρχονται από το εξωτερικό.
• Δυνατότητα ανάληψης μετρητών έως 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες.
• Αύξηση των μηνιαίων ορίων τόσο των τραπεζών όσο και των Ιδρυμάτων Πληρωμών για την αποστολή εμβασμάτων έως 1.000 ευρώ.
Μοιραστείτε το άρθρο...