Μοιραστείτε το άρθρο...

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 17 Ιανουαρίου,στην αίθουσα της ΕΣΗΕΠΗΝ στις ώρα 12:30 μ.μ. στην Πάτρα. Αντικείμενό της, η παρουσίαση της Ημερίδας με τίτλο: «Αριστοτέλης πάντα επίκαιρος», η οποία συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Κέντρο Επιστημών & Ελληνικών Αξιών και το Τμήμα Φιλοσοφίας του Παν/μίου Πατρών.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου,στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας (Μιχαλακοπούλου 58).

Στην Ημερίδα θα μιλήσουν οι καθηγητές:Γιάννης Δελλής, Παύλος Κόντος, Σπύρος Ράγκος, Στασινός Σταυριανέας.

Στην συνέντευξη τύπου μίλησαν για την Ημερίδα: Ο αντιπρύτανης κος Δήμος Πολύζος και οι Καθηγητές κ.κ. Γιάννης Δελλής και Παύλος Κόντος.

“ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ”

Στο μέγεθος και στην πολυεπίπεδη διαχρονική μορφή του Αριστοτέλη στου οποίου το διεπιστημονικό εκτόπισμα εδράστηκε και οικοδομήθηκε ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός αναφέρθηκε ο αντιπρύτανης καθηγ. Δήμος Πολύζος.Ο κ. Πολύζος εξέφρασε την λύπη του για τον μικρό αριθμό εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν το έτος Αριστοτέλη, και επεσήμανε την σημαντικότητα της Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στην καρδιά της πόλης γιατί απευθύνεται σ’ όλους τους πολίτες και συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών το Κέντρο Επιστημών & Ελληνικών Αξιών και το Τμήμα Φιλοσοφίας του Παν/μίου Πατρών.

“Η φιλοσοφία δεν είναι κουλτούρα αλλά μελέτη της πραγματικότας”.

“Για πρώτη φορά στα “Πολιτικά” ο Αριστοτέλης συνδέει την δημόσια και κοινή παιδεία με την Δημοκρατία, γιατί οι πολίτες που κρίνουν και αναλαμβάνουν εξουσία χρειάζεται να έχουν παιδεία για να είναι συνειδητοποιημένοι για να συμβάλουν στο πολίτευμα της δημοκρατίας”.Μ’ αυτές τις φράσεις ο καθηγ. Φιλοσοφίας Γιάννης Δελλής τόνισε την σημαντικότητα που έχουν οι θέσεις του Αριστοτέλη και την διαχρονικότητα της φιλοσοφικής του οντότητας επισημαίνοντας ότι, φιλοσοφία δεν είναι κουλτούρα αλλά μελέτη της πραγματικότας.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Για τον σύγχρονο τρόπο παρουσίασης της φιλοσοφικής σκέψης, που θα είναι απλός και φιλικός προς το κοινό και θα αφορά θέματα που αγγίζουν τον καθένα στην καθημερινότητά ώστε ο καθένας να ανακαλύψει έναν “μικρό Αριστοτέλη” μέσα του, μίλησε ο καθηγ. Φιλοσοφίας Παύλος Κόντος.

Ο κ. Κόντος είπε επίσης ότι το Πανεπιστήμιο θέλει να πολλαπλασιάσει τις παρόμοιες εκδηλώσεις και τόνισε πως το Τμήμα Φιλοσοφίας έχει στενή επαφή με τη Β’θμια εκπαίδευση, οι καθηγητές πηγαίνουν στα σχολεία για διαλέξεις προς τους μαθητές και επιμόρφωση των διδασκόντων, ενώ διενεργεί και πανελλήνιο διαγωνισμό φιλοσοφικού δοκιμίου.Καταλήγοντας είπε ότι όσοι παρακολούθησουν την Ηπερίδα θα παραλαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Την συνέντευξη τύπου συντόνισε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Κέντρου Επιστημών και Ελληνικών Αξιών Τέτα Γιαννάρου.Απόφοιτος Μουσικολογίας, αιώνιος φοιτητής Μαθηματικών. Δημοσιογραφεί για διάφορα θέματα, κυρίως τέχνης και επιστήμης.


Μοιραστείτε το άρθρο...