Μοιραστείτε το άρθρο...

Το κύκλωμα των εκβιαστών που εκβίαζε ανθρώπους ήταν καλά οργανωμένο και η δράση του βασιζόταν στον εκφοβισμό και τις υποτιθέμενες άκρες που είχαν… Πρωταγωνιστές, οι τρείς συλληφθέντες, Παναγιώτης Μαυρίκος, εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτης Μουσσάς δημοσιογράφος και Χρήστος Φράγκου, δημοσιογράφος, οι οποίοι συνελήφθησαν και οι τρεις και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλυφθεί από τα στοιχεία της αστυνομίας και όσα κατέγραψε ο υπερκοριός, οι τρεις συλληφθέντες εκβίαζαν με θρασύ τρόπο την Α.Κ. υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ.
Η υπάλληλος αυτή ήταν που επί της ουσίας αποκάλυψε την δράση του κυκλώματος και οδήγησε στην σύλληψη των τριών. Οι πιέσεις που δέχθηκε ήταν αφόρητες -αμέτρητα τηλεφωνήματα και ραντεβού- και μάλιστα σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί, ο ένας από τους κατηγορούμενους έφτασε να της πει: «Έχεις ένα παιδί να προσέχεις και να σκεφθείς και το παιδί σου». Σε άλλη περίπτωση της είπαν: «Πρόσεχε, ξέρουν στη Νέα Δημοκρατία, ότι πας σε ακριβό κομμωτήριο και ότι ντύνεσαι ακριβά. Θα γίνεις θύμα bullying».

Αυτό που ζητούσαν επί της ουσίας ήταν να μεσολαβήσει και να πάρουν χρήματα από την ΕΥΔΑΠ για διαφήμιση για την εφημερίδα «Ακρόπολη» αλλά και για άλλα site αφού αναφέρονται τα ονόματα πολλών ιδιοκτητών και διαχειριστών ιστοσελίδων. Από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία, που είναι και πολλά στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, είναι το γεγονός ότι ένας εκ των κατηγορουμένων ζητούσε τους κωδικούς πρόσβασης στο γραφείο Τύπου της ΕΥΔΑΠ μέσω των οποίων μπορεί να έχει κανείς πρόσβαση στα δημοσιεύματα για την ΕΥΔΑΠ, τις απαντήσεις που δίνει η υπηρεσία αλλά και το πως κατανέμεται η διαφήμιση της εταιρείας!
Μοιραστείτε το άρθρο...