Μοιραστείτε το άρθρο...

Μια ιστορική αναφορά στις ρίζες της οικογένειάς του και τον ερχομό της στην Αθήνα θέλησε να κάνει ο Αντιπεριφερειάρχης του Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος κατά την έκτακτη συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο του Ηρακλείου Αττικής για το θέμα του προσφυγικού.

Ο κ. Καραμέρος θέλοντας να “αγγίξει” τους παρευρισκόμενους και να τους θυμίσει το παρελθόν, αποκάλυψε μια κρυφή πτυχή της οικογένειάς του που συγκίνησε άπαντες στην αίθουσα του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, ο άλλοτε δημοσιογράφος τόνισε ότι:

“Η προσφυγιά είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Ελλάδας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε παιδιά και εγγόνια προσφύγων. Εγώ είμαι εσωτερικός μετανάστης, οι γονείς μου ήρθαν από την Ηλεία με ένα μαξιλάρι τραχανά, κι όμως κατάφεραν και επέζησαν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Μάλιστα, ο παππούς μου που λέγονταν Βασιλώτος, άλλαξε το επώνυμό του σε Ροδίτης προκειμένου να έχει προτεραιότητα στα συσσίτια. Τα συσσίτια της τότε εποχής γίνονταν με αλφαβητική σειρά, αντίστροφα όμως, και όσοι είχαν επώνυμο που ξεκινούσε από τα πρώτα γράμματα του αλφαβήτου, πολλές φορές δεν προλάβαιναν να φάνε, πολλοί πέθαιναν κιόλας”.
Μοιραστείτε το άρθρο...