Μοιραστείτε το άρθρο...

Η ακύρωση του άρθρου 17 του υπό διαβούλευση πολυνομοσχεδίου για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει την μετατροπή των Δημοτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε Ανώνυμες Εταιρείες με αλλαγή της νομικής μορφής τους, ήταν το βασικό αίτημα των συμμετεχόντων στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης που έγινε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Τρίπολη.

Η πρωτοβουλία ανήκε στην Δημοτική Επιχείρηση Επικοινωνίας του Δήμου Τρίπολης και σ’ αυτό, συμμετείχαν αντιπροσωπείες Δημοτικών Επιχειρήσεων Πληροφόρησης και Επικοινωνίας από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Κατερίνη, Σύρο, Ηράκλειο Αττικής.

Στις εισηγήσεις, αναπτύχθηκαν διάφορα θέματα, ενώ κατατέθηκαν και αρκετοί προβληματισμοί και αγωνίες για το μέλλον των Επιχειρήσεων αυτών. Αποφασίστηκε η επανάληψη του Συνεδρίου, καθώς και η δημιουργία ενός άτυπου οργάνου, το οποίο και θα συντονίζει τις όλες κινήσεις και δράσεις. Συγχρόνως, θα δημιουργηθεί και μία «πλατφόρμα» διαδικτυακή, όπου και θα παρέχει ενημέρωση για όλα αυτά τα θέματα των ειδικών αυτών δημοτικών επιχειρήσεων.

Εκδόθηκε και ψήφισμα-τοποθέτηση για όλα τα ζητήματα που αναφέρει τα εξής:
α) Υπάρχει ανάγκη απρόσκοπτης συνέχισης της λειτουργίας αυτών των ΜΜΕ,
β) Να υπάρξει ακύρωση απ’ το υπό διαβούλευση πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου, του άρθρου 17, που προβλέπει την μετατροπή των ΜΜΕ αυτών σε Α.Ε.
γ) Να ισχύσει το ίδιο νομικό καθεστώς και η δυνατότητα ίδρυσης νέων δημοτικών ΜΜΕ.
δ) Να μην υπάρξει καμία μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού
ε) Να υπάρξει ενιαίο πλαίσιο επιχορήγησης απ’ τους ΟΤΑ προς τις Επιχειρήσεις αυτές του ειδικού σκοπού
ζ) Να στηριχθεί η πρόταση της Θεσσαλονίκης για τη νομοθέτηση όσον αφορά τη δυνατότητα «διαδημοτικοποίησης» των υφιστάμενων δημοτικών επιχειρήσεων
η) Να ζητηθεί η εξαίρεση απ’ την υποχρέωση υποβολής οικονομικής προσφοράς κατά τη διαδικασία χορήγησης αδειών λειτουργίας
θ) Να ζητηθεί αποσαφήνιση του νομικού πλαισίου λειτουργίας των δημοτικών επιχειρήσεων ειδικού σκοπού, που έχουν μορφή ΝΠΙΔ, ώστε να μην αντιμετωπίζονται άλλοτε ως φορείς του Δημοσίου και άλλοτε ως ιδιωτικές επιχειρήσεις
ι) Να ζητηθεί η πλήρης κατάργηση της απαγόρευσης προσλήψεων και να ισχύσει το ίδιο καθεστώς προσλήψεων όπως και στις άλλες δημοτικές επιχειρήσεις.
Μοιραστείτε το άρθρο...