Μοιραστείτε το άρθρο...

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου βγήκαν στους δρόμους με αίτημα την διεξαγωγή δημοψηφίσματος που για την απόσχιση από την Ισπανία

Σε μια μεγάλη μαζική διαδήλωση, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Βαρκελώνη για να εκφράσουν την υποστήριξή τους σε ένα ανεξάρτητο Καταλανικό έθνος.
Ταυτόχρονα οι διαδηλωτές διεκδικούν το δικαίωμά τους να ψηφίσουν σε ένα αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα που έχει απαγορευτεί από την ισπανική κυβέρνηση, για την απόσχιση της Καταλονίας.

Η 11η Σεπτεμβρίου είναι γνωστή ως ημέρα «Diada». Πρόκειται για την επέτειο που τιμάται η πτώση της Βαρκελώνης στην Ισπανία το 1714, και συχνά χρησιμοποιείται από τους ακτιβιστές για να εκφράσουν τις απαιτήσεις τους για ένα ανεξάρτητο κράτος.

Η διαχρονική εχθρότητα μεταξύ της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό καθώς το ισπανικό συνταγματικό δικαστήριο την περασμένη Πέμπτη ανέστειλε το δημοψήφισμα της καταλανικής κυβέρνησης που είχε προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου, μετά από νομικό αίτημα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.

Η ισπανική κυβέρνηση επιμένει ότι το δημοψήφισμα παραβιάζει το σύνταγμα, το οποίο δηλώνει ότι η Ισπανία είναι αδιαίρετη.

Από την πλευρά του ο ηγέτης της Καταλονίας, Κάρλες Πουϊγκδημόν, προέτρεψε τους «ανεξάρτητους» πολίτες να βγουν στους δρόμους τη Δευτέρα σε μια μαζική έκθεση υποστήριξης του δημοψηφίσματος.

Ακολουθούν εικόνες από το συγκεντρωμένο πλήθος που διαδήλωσε στους δρόμους της Βαρκελώνης:




Μοιραστείτε το άρθρο...