Μοιραστείτε το άρθρο...

2015-12-19T195226Z_649234362_GF10000271511_RTRMADP_3_IRAQ-ENTERTAINMENT

Έπειτα από τέσσερις δεκαετίες πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός ομορφιάς στη Βαγδάτη μιας και τελευταία φορά διεξήχθη το μακρινό 1972.

Έτσι, σκιά του ISIS, έγιναν τα διεθνή καλλιστεία όπου απαγορεύονταν αυστηρά οι μαντήλες, οι μπούρκες και τα χιτζάμπ. Το ίδιο, όμως, και το αλκοόλ. Τα φορέματα των κοριτσιών αποκάλυπταν τα χέρια τους, αλλά έπρεπε να καλύπτουν τα πόδια τους, τουλάχιστον μέχρι το γόνατο. Και τα σώματά τους ήταν υπερυψωμένα σε τακούνια αλλά δεν εκτέθηκαν ποτέ στο κοινό μέσα από μαγιό.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του διαγωνισμού, Σενάν Κάμελ, δήλωσε «Ο σκοπός μας είναι να κάνουμε τη φωνή του Ιράκ να ακουστεί, να δείξουμε ότι είναι ακόμα ζωντανό, ότι έχει ακόμα παλμό»

KALI

Οι οχτώ φιναλίστ

Η Μις Ιράκ, από την πλευρά της, δήλωσε ότι θα εκμεταλλευτεί τη διασημότητά της για να προωθήσει τις πρωτοβουλίες στην εκπαίδευση, ιδίως για τους πληθυσμούς που έχουν εκτοπιστεί λόγω των συγκρούσεων. Αντίστοιχες επιδιώξεις –την επανακατασκευή του φράγματος στη Μοσούλη, την φύτευση δέντρων στα ερείπια της αρχαίας πόλης Βαβυλώνας- είχαν δηλώσει και προ των τελικών οι υπόλοιπες φιναλίστ. Αλλωστε, η κοινωνική δράση ήταν και μέρος των δραστηριοτήτων στις οποίες έπρεπε να πάρουν μέρος πριν τον τελικό, καθώς επισκέφθηκαν και έναν προσφυγικό καταυλισμό στη Βαγδάτη.

Ο τελευταίος διαγωνισμός ομορφιάς έγινε το 1972, όταν το Ιράκ ήταν μία πλούσια χώρα πετρελαιοπαραγωγής και μπορούσε να διοργανώνει παρόμοιες εκδηλώσεις. Σήμερα, όμως, οι Ιρακινές και Ιρακινοί το έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ.
Μοιραστείτε το άρθρο...