Μοιραστείτε το άρθρο...

Σε σημαντικό βαθμό έχουν μειωθεί οι μεταναστευτικές ροές προς το λιμάνι του Πειραιά καθώς το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue star 1» θα μεταφέρει μόνο 78 πρόσφυγες και μετανάστες από Χίο και Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με πρόσφατη καταμέτρηση στο λιμάνι του Πειραιά, φιλοξενούνται περίπου 4.500 άτομα, ενώ πολλοί από αυτούς μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες και με το γεγονός ότι τα σύνορα πλέον πολύ δύσκολα θα ανοίξουν, έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν ξανά στις χώρες καταγωγής τους.

Με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, εθελοντές δικηγόροι με τη βοήθεια μεταφραστών θα μπορούν να δίνουν πληροφορίες προς τους μετανάστες και πρόσφυγες για το πως μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους και τι έγγραφα απαιτούνται.

Επίσης, θα δίνεται πληροφόρηση για τα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας και ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος εγκλωβισμού τους αν μεταφερθούν εκεί.

Στη σίτιση των προσφύγων και μεταναστών συμμετέχει ο στρατός με 5.000 μερίδες φαγητού καθημερινά στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ από τη Δευτέρα θα συμμετέχει και η εκκλησία. Ο Ερυθρός Σταυρός, επίσης, τη μία μέρα θα διανέμει ξηρά τροφή και την άλλη προϊόντα ατομικής υγιεινής.
Μοιραστείτε το άρθρο...