Μοιραστείτε το άρθρο...

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη.

Το Tai Chi ανήκει στις εσωτερικές πολεμικές τέχνες. Είναι μία τέχνη η οποία ασχολείται κυρίως με την ενδυνάμωση των πνευματικών μας οριζόντων, δηλαδή η εκμάθησή της δεν αποσκοπεί  τόσο στην απόκτηση μαχητικών ικανοτήτων, όσο στην πνευματική ενδυνάμωση και τη μακροζωία. Είναι περισσότερο θα λέγαμε, μία “μαλακή” πολεμική τέχνη, ένα σύνολο φορμών οι οποίες ακολουθούν μία συγκεκριμένη κινησιολογία.

Ο όρος Tai Chi μεταφράζεται ως η “υπέρτατη τελική γροθιά”.

Το Tai Chi είναι εξαιρετικά δημοφιλές παγκοσμίως, αποτελεί μία δημοφιλή πρακτική στην οποία πολλοί άνθρωποι προστρέχουν σε μία προσπάθεια να απελευθερωθούν και να αποδεσμευτούν από το άγχος της καθημερινότητας, βιώνοντας μία καινούργια και μοναδική εμπειρία.

Εδώ και πολλά χρόνια, γιατροί διάφορων ειδικοτήτων συστήνουν το Tai Chi ως μία εξαιρετική άσκηση η οποία συμβάλλει στην καταπολέμηση του άγχους και των αρνητικών συναισθημάτων, τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας, όπως και τη βελτίωση της αναπνοής και όλων των ζωτικών οργάνων.

Η εξάσκηση σε αυτή την πολεμική τέχνη, έχει συνδεθεί με θετικά αποτελέσματα σχετικά με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και τη βελτίωση σοβαρών παθήσεων, όπως τη χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια. Ο άνθρωπος μέσω ήρεμων και αργών κινήσεων, μαθαίνει να συγχρονίζει ταυτόχρονα όλο του το σώμα, αδειάζει από την αρνητικότητα και το έντονο άγχος, μαθαίνει να συγχρονίζει την αναπνοή του. Γαληνεύει υπό τη θέαση μίας καινούργιας άσκησης, έρχεται σε επαφή με τον πραγματικό του εαυτό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εξάσκηση στο Tai Chi δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση τη φαρμακευτική αγωγή και την ιατρική παρακολούθηση –αν η εξάσκηση αφορά άνθρωπο με κάποιο πρόβλημα υγείας- αλλά ενδείκνυται ως ένας τρόπος ενδυνάμωσης, εσωτερικής γαλήνης και χαλάρωσης.

Αναμφίβολα, αυτή η μοναδική πολεμική τέχνη αξίζει να κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς, αξίζει να μπει στην καθημερινή μας ζωή!
Μοιραστείτε το άρθρο...