Μοιραστείτε το άρθρο...

Πλήθος αγροτών από όλη την Ελλάδα κατέφθασαν το απόγευμα της Παρασκευής (12/2) στη πλατεία Συντάγματος για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το ασφαλιστικό.

Μετά το πρώτο… ημίχρονο και τα επεισόδια το πρωί της ίδιας ημέρας έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα. Από τη Νίκαια Λάρισας έφτασαν 20 τρακτέρ, τρία καράβια από την Κρήτη και εκατοντάδες λεωφορεία από όλη την επικράτεια.

Σε μια ειρηνική διαμαρτυρία, οι αγρότες άναψαν φωτιά με ξερά κλαδιά μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη και φώναξαν διάφορα συνθήματα κατά της κυβερνητικής επιλογής που θεωρείται βαρύς πέλεκυς για τον αγροτικό κόσμο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, στην πλατεία βρέθηκαν περισσότεροι από 10.000 αγρότες, αλλά και εργαζόμενοι από άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

Μάλιστα, το αγροτικό συλλαλητήριο πήρε… φωτιά όταν έφτασαν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα, γεγονός που έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία. Χιλιάδες κόσμου χειροκροτούσαν τους αγρότες και φωτογράφιζαν αυτή την ιστορική στιγμή.

Επ αορίστου το… μπλόκο του Συντάγματος

Κατασκήνωσαν αγρότες από Κρήτη, Λάρισα, Αιτωλοακαρνανία, αλλά και άλλα μέρη της χώρας στο γρασίδι της πλατείας Συντάγματος. Όπως δηλώνουν, τελικά, αποφασίστηκε η επ αορίστου κινητοποίηση στην Αθήνα και δείχνουν πρόθυμοι να διανυκτερεύσουν όσο χρειαστεί στις σκηνές.

Τι λένε οι αγρότες στο ontherecord.gr

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ήρθαμε εδώ για να βρούμε το δίκιο μας. Όχι για εμάς, αλλά για το μέλλον των παιδιών μας. Δεν κάνουμε πίσω ούτε βήμα. Θα παραμείνουμε όσο χρειαστεί, πλέον δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Αυτή τη στιγμή η ζωή μας βρίσκεται σε ένα τεντωμένο σχοινί, οριακά καλύπτουμε μήνα με το μήνα τις υποχρεώσεις μας, αν μας «ακουμπήσει» λίγο η κυβέρνηση και μας επιβαρύνει, τελειώσαν όλα».

ÓõãêÝíôñùóç ôùí áãñïôþí óôçí ðëáôåßá ÓõíôÜãìáôïò, ÐáñáóêåõÞ 12 Öåâñïõáñßïõ 2016. (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)
Μοιραστείτε το άρθρο...