Μοιραστείτε το άρθρο...

Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει ο πόλεμος που έχουν ανοίξει οι αντιεξουσιαστές με τους ελεγκτές της ΣΤΑ.ΣΥ., αφού μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου…

τα οποία είχαν αναλάβει τις καταστροφές στο σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι, πλέον προχωρούν σε «σημάδεμα» των τοίχων από τα σπίτια των ελεγκτών που δικαιολογημένα ανησυχούν για τη ζωή τους.

Οι ενέργειες που θυμίζουν «ολοκαύτωμα των Εβραίων» με τον στιγματισμό των σπιτιών τους από τους… ναζί, είχαν ως στόχο τρεις γυναίκες ελέγκτριες εισιτηρίων. Τα περιστατικά έχουν προκαλέσει τον τρόμο στις τάξεις των ελεγκτών που ζητούν από την αστυνομία την προστασία τους και ανησυχούν για σοβαρότερες επιθέσεις εναντίον των ίδιων και μελών των οικογενειών τους στο μέλλον.

Και στις τρεις περιπτώσεις συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξερεύνησαν και φωτογράφισαν τα σημεία των επιθέσεων, ενώ στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που ανέλαβαν τις έρευνες αναζήτησαν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων, προκειμένου να εντοπίσουν κινήσεις των δραστών.

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε στις 12 Μαρτίου 2016, στο μετρό Μοναστηρακίου, που συνοδευόταν από τη λίστα των ονομάτων των ελεγκτών αναφερόταν χαρακτηριστικά: «Αν γνωρίζεις κάποιον στη γειτονιά σου, στην πολυκατοικία σου, συμπεριφέρσου του ανάλογα». Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζονται ιδιαίτερα θορυβημένοι, καθώς διαπιστώνουν πως αυτές οι προτροπές βρήκαν απήχηση, και εκδηλώθηκαν με απειλητικές καταδρομικές επιθέσεις στα σπίτια υπαλλήλων.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αναζητούσαν τους δράστες των επιθέσεων και διαρροής της λίστας των ελεγκτών, στους κουκουλοφόρους που στις 14 Δεκεμβρίου 2015, ξυλοκόπησαν τρεις ελεγκτές εισιτηρίων στο σταθμό του μετρό στην Ομόνοια. Σε εκείνη τη βάναυση επίθεση, κατά την οποία τραυματίστηκαν οι ελεγκτές, οι δράστες είχαν αφαιρέσει τις τσάντες τους. Σύμφωνα με κατάθεση θύματος εκείνης της επίθεσης, ανάμεσα στο περιεχόμενο της τσάντας του υπήρχε λίστα με τα ονόματα συναδέλφων σχετικά με τις βάρδιες που εκτελούσαν εκείνη την μέρα.
Μοιραστείτε το άρθρο...