Μοιραστείτε το άρθρο...

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρά η προετοιμασία του Γιάνη Βαρουφάκη για το νέο πολιτικό του εγχείρημα που σκοπεύει σε δυο μήνες να βρίσκεται στον… αέρα! Το OntheRecord.gr έχει το ρεπορτάζ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός οικονομικός επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανήγγειλε με ανάρτησή του στο Twitter την εμφάνιση νέου κόμματος, συνδεδεμένου με το DiEM25, στις 26 Μαρτίου.

“Πριν τρία χρόνια, σαν σήμερα, ο λαός έδωσε εντολή για τέλος της χρεοδουλοπαροικίας. Η εντολή αυτή παραβιάστηκε. Τελική ήττα όμως δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει τελική νίκη. Ραντεβού σε 2 μήνες (26/3) για ένα νέο ξεκίνημα” ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

Σε πρώτο πλάνο η στέγη, «κλειδώνουν» οι συνεργάτες

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του OntheRecord.gr, το νέο «σπίτι» του Γιάνη Βαρουφάκη στήνεται στην Ομόνοια, σε κεντρική οδό της πόλης, όπου ήδη ο όροφος έχει αρχίσει να γεμίζει με έπιπλα και να διακοσμείται αναλόγως με το ύφος του φορέα και κατ’ επέκταση του απαιτητικού Γιάνη Βαρουφάκη.

Παράλληλα, ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας βρίσκεται σε επαφή με πρώην συνεργάτες του από τότε που διετέλεσε υπουργός, αλλά και αναζητά ανθρώπους-κλειδιά με σκληρή αντιμνημονιακή στάση, αφού αυτή θα είναι και η πολιτική γραμμή του νέου φορέα.

Ανακοίνωση για νέο κόμμα και από τον Αλέκο Αλαβάνο

Εν τω μεταξύ, ερωτηθείς από το “Θέμα 104,6” ο Αλέκος Αλαβάνος είπε ότι “μέσα σε ένα μήνα θα υπάρξει κάτι καινούργιο” για την ανασυγκρότηση της χώρας, [..] που δεν μπορεί να περιορίζεται στο χώρο της αριστεράς”. Για το αν θα συνεργαστεί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε: “Έχουμε συζητήσεις μαζί τους. Με άλλους έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, με άλλους όχι τόσο καλά, εγώ πιστεύω ότι αυτοί που είπατε χωράνε μέσα».




Μοιραστείτε το άρθρο...