Μοιραστείτε το άρθρο...

Την γαλλική στρατηγική θα ακολουθήσει το Ηνωμένο Βασίλειο και από το 2040 βάζει “στοπ” σε αυτοκίνητα με βενζίνη και πετρέλαιο.

Στόχος της κυβέρνησης που αναμένεται να ψηφίσει σύντομα το εν λόγω νομοσχέδιο είναι να μειώσει τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και να κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα μοναδικά που θα κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας. Είχε προηγηθεί η απόφαση του Εμανουέλ Μακρόν να κάνει το ίδιο στη Γαλλία, η ανακοίνωση της BMW για ηλεκτρικό Mini το 2019, καθώς και της Volvo, τα μοντέλα της οποίας θα έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες από το ίδιο έτος.

Οι υπέρμαχοι του περιβάλλοντος εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το βρετανικό νομοσχέδιο, αναμένουν, όμως, να μάθουν περισσότερα για τα άρθρα που θα εμπεριέχει και το τι αυτά θα προβλέπουν, σύμφωνα με το BBC.

Πληροφορίες καταγράφουν ότι θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που θα λειτουργούν τα μέσα μεταφοράς, στη δομή του οδικού δικτύου και στον έλεγχο της κυκλοφορίας, ώστε να γίνει πιο ομαλή και με λιγότερους ρύπους.

Το θέμα προέκυψε εν μέσω αποκαλύψεων ότι 81 μεγάλες οδικές αρτηρίες σε 17 πόλεις παραβιάζουν τα πρότυπα εκπομπών της ΕΕ. «Η κακή ποιότητα του αέρα είναι ο μεγαλύτερος περιβαλλοντικός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ενεργήσει αποφασιστικά το συντομότερο δυνατό», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο The Guardian.

Η εκρίζωση των οχημάτων ντίζελ και βενζίνης από τους οδικούς άξονες του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελεί μέρος ενός σχεδιασμού καθαρού αέρα για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων επιπέδων οξειδίων του αζώτου. Αρχικά υπονοήθηκε ότι η κίνηση αυτή θα περιλάμβανε και τα υβριδικά και τα επναφορτιζόμενα υβριδικά αυτοκίνητα, αλλά με νέα διευκρινιστικό paper, η κυβέρνηση τα έθεσε εκτός της απαγόρευσης.
Μοιραστείτε το άρθρο...