Μοιραστείτε το άρθρο...

Με αφορμή μια πρόσφατη είδηση, για τον θάνατο μιας 14χρονη από έκρηξη του κινητού της, εγείρεται το θέμα της χρήσης ανταλλακτικών και περιφερειακών ηλεκτρονικών συσκευών, τα οποία δεν είναι πιστοποιημένα από τον κατασκευαστή.

Οι μπαταρίες, ειδικά ιόντων λιθίου, που πλέον βρίσκονται σε όλα τα ηλεκτρονικά ευρείας χρήσης: laptop, tablet, κινητά κτλ, μπορούν να αποβούν ακόμη και θανάσιμες, εάν δεν αντιμετωπιστούν με τη δέουσα προσοχή.

Στο επόμενο βίντεο θα δείτε τί μπορεί να συμβεί, εαν δεν υπάρξει σωστός χειρισμός μιας μπαταρίας λιθίου. Αποτελείται από μια συλλογή περιπτώσεων και…

 

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Αν φυσικά θέλετε να διαβάσετε και κάποιο επόμενο άρθρο μας

Οι μπαταρίες λιθίου μπορούν να αποδειχτούν ιδιαίτερα επικίνδυνες, εάν: δεν φορτίζεται το κινητό σας σωστά με πιστοποιημένο φορτιστή και καλώδιο, εάν υπάρχουν φθορές στα υλικά, εάν η μπαταρία έχει τραυματιστεί με οποιονδήποτε τρόπο και σε οποιοδήποτε σημείο.

Ακόμη και αν δείτε την μπαταρία σας να φουσκώνει, σημαίνει ότι είναι καιρός να την ανακυκλώσετε και όχι να την πετάξετε στα σκουπίδια, εάν φυσικά δε θέλετε να παίξετε και με τη ζωή κάποιου άλλου.

Πάντοτε να προτιμάτε γνήσια και σφραγισμένα ανταλλακτικά και αναλώσιμα. Προτιμήστε να δώσετε κάτι παραπάνω, για να αποκλείσετε κάποιες αρνητικές πιθανότητες για το μέλλον σας.

Μην πείτε μετά, ότι δεν το διαβάσατε κάπου.



Απόφοιτος Μουσικολογίας, αιώνιος φοιτητής Μαθηματικών. Δημοσιογραφεί για διάφορα θέματα, κυρίως τέχνης και επιστήμης.


Μοιραστείτε το άρθρο...