Μοιραστείτε το άρθρο...

Ετοιμοπόλεμοι δείχνουν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης…

που θα κοντραριστούν σφοδρά στην απογευματινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για τα ζητήματα της Δικαιοσύνης, της αντιμετώπισης της διαφθοράς και της καταπολέμησης.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός σκοπεύει να αναφερθεί στο σκάνδαλο της Αγροτικής Τράπεζας, στις λίστες Λαγκαρντ και Μπόργιανς, στον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη, στα δάνεια που έπαιρναν τα ΜΜΕ από τις Τράπεζες χωρίς εγγυήσεις, στην υπόθεση Ζήμενς και στην εμπλοκή που έχει σε αυτή η οικογένεια Μητσοτάκη, καθώς επίσης και στις εξελίξεις για το θέμα Βγενόπουλου το οποίο στάθηκε και αφορμή για να διεξαχθεί αυτή η συζήτηση.

Το  Μέγαρο Μαξίμου πάντως επενδύει  πολύ σε αυτή την συζήτηση καθώς οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν ότι πέρα από τις αποκαλύψεις που θα υπάρξουν η εμπλοκή κορυφαίων στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα προκαλέσει τριγμούς στα κόμματα και θα φέρει αμηχανία στα κομματικά επιτελεία.
 
Η αντίδραση του Μητσοτάκη
Έτοιμος για την πιο σκληρή σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει την απογευματινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή στην οποία θα προσέλθει με φακέλους που του έχει ετοιμάσει το επιτελείο του για καθένα από τα πιθανά ζητήματα που θα ανοίξει ο πρωθυπουργός για τα ζητήματα της Δικαιοσύνης, της αντιμετώπισης της διαφθοράς και της καταπολέμησης .
«Θα απολογηθεί», λένε αναφερόμενοι για τον πρωθυπουργό, «τόσο για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη που πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα, όσο και για τις σχέσεις που έχει με τη διαπλοκή. Και το ίδιο θα κληθεί να κάνει για την οικονομία, αλλά και το Προσφυγικό, που οι εξελίξεις γίνονται κάθε μέρα και δυσμενέστερες».

Ωστόσο, υπογραμμίζουν πως «εφόσον ο κ. Τσίπρας επιλέξει να ακολουθήσει την τακτική των προσωπικών επιθέσεων, που προαναγγέλλουν τα φιλικά του μέσα ενημέρωσης και έσπευσε να υιοθετήσει η κυβερνητική εκπρόσωπος, τότε ο πρόεδρος της ΝΔ θα ανταποδώσει τα ίσα».
«Είμαστε έτοιμοι για όλα και περιμένουμε να διαλέξει ο πρωθυπουργός το γήπεδο που θα γίνει η αντιπαράθεση» συμπληρώνουν. «Θέλει με πολιτικούς όρους; Θα πάμε με πολιτικούς όρους. Προτιμά προσωπικές επιθέσεις; Θα έχουμε προσωπικές επιθέσεις».
Μοιραστείτε το άρθρο...