Μοιραστείτε το άρθρο...

Την κάλυψη 152 νέων θέσεων εργασίας με συμβάσεις αορίστου χρόνου σε ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, ανακοίνωσε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων (11/1/19) ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης.

Κατόπιν αιτήματος του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ και με την έγκριση των Υπουργείων Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, ξεκινούν οι διαδικασίες για την κάλυψη αυτών των νέων θέσεων εργασίας, που είναι πρόσθετες των 100 θέσεων Ερευνητών που εγκρίθηκαν και προκηρύχτηκαν το διάστημα  2018-2019.

Η πρόσληψη 152 εξειδικευμένων επιστημόνων σε θέσεις ειδικού Επιστημονικού και  Τεχνικού Προσωπικού θα γίνουν από τον  ΑΣΕΠ σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 18 και 19 του Ν. 2190/1994.  Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 20% περίπου των αντίστοιχων θέσεων εργασίας ορισμένου χρόνου στα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας.

Όπως επισήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός:

«Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια ενισχύεται το ανθρώπινο δυναμικό των Ερευνητικών Κέντρων σε κρίσιμους ερευνητικούς τομείς. Η απόφαση αυτή, για τη στήριξη του ερευνητικού δυναμικού της χώρας με όρους συνέπειας και αξιοπιστίας, εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των πολιτικών δράσεων και πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση  της χώρας στη νέα εποχή». 




Μοιραστείτε το άρθρο...