Μοιραστείτε το άρθρο...

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Η φωτογραφία είναι εκείνη η τέχνη η οποία αποτυπώνει με σαφήνεια και ωμό ρεαλισμό, το συμβάν που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή. Είναι μία μαρτυρία του παρελθόντος η οποία είναι αδιάψευστη και υπάρχει για να μας υπενθυμίζει το παρελθόν.

Ας δούμε δέκα φωτογραφίες οι οποίες συγκλόνισαν τον κόσμο και προκαλούν ρίγη συγκίνησης και θαυμασμού ακόμα και σήμερα.

Η Eva Mozes Kor, επιζώσα του Ολοκαυτώματος, αγκαλιάζει τον πρώην φρουρό των SS, Oskar Groening, κατά τη διάρκεια της δίκης του στη Γερμανία, ψιθυρίζοντάς του στο αυτί ”σε συγχωρώ”.
Μία από τις φωτογραφίες που είχαν συγκλονίσει το 2015, διότι δίδαξε πως η συγχώρεση είναι η πιο λυτρωτική πράξη που υπάρχει…

Το πρώτο ομοφυλόφιλο ζευγάρι γυναικών που παντρεύτηκε στο Μανχάταν, εκφράζει τη χαρά και τη συγκίνησή του.

Οι Beatles διαβαίνουν την Abbey Road στην Αγγλία, με μία φωτογραφία η οποία θα μείνει στην Ιστορία παντοτινά και θα γίνει και η αντιπροσωπευτικότερη για εκείνους.

Η καταστροφική πυρκαγιά του 2009 στην Αυστραλία δεν μπόρεσε να σβήσει την ανθρωπιά του πυροσβέστη, ο οποίος δίνει νερό σε ένα κοάλα το οποίο κατάφερε να επιζήσει.

Ο Harold Whittles βιώνει για πρώτη φορά το αίσθημα της ακοής, όταν ο γιατρός τοποθετεί ένα ακουστικό στο δεξί του αυτί.

Ο Muhammad Ali συναντιέται με τους Beatles, μία φωτογραφία που αποτυπώνει με ρεαλισμό τη συνάντηση γιγάντων.

Το θαύμα της ζωής νίκησε ακόμα μία φορά. Ένα κοριτσάκι τεσσάρων μηνών ανασύρεται ζωντανό όταν το καταστροφικό τσουνάμι χτυπάει την Ιαπωνία.

Τα δύο ‘’ιερά τέρατα’’ των πολεμικών τεχνών, Bruce Lee & Chuck Norris, σε μία φωτογραφία που δείχνει το μεγαλείο και το μέγεθος του μύθου τους.

Η άδολη, παντοτινή, μοναδική αγάπη του ανθρώπου και του σκύλου αποτυπώνεται μοναδικά σε αυτή τη φωτογραφία. Ένας άνδρας περιχαρής, αγκαλιάζει με χαρά τον σκύλο του ο οποίος βρέθηκε ζωντανός μετά το καταστροφικό τσουνάμι της Ιαπωνίας.

Η ανεκτικότητα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα του άλλου, η αποδοχή και η αγάπη, εκφράζονται σε όλο τους το μεγαλείο σε αυτή τη φωτογραφία. Μία ομάδα Χριστιανών προστατεύει Μουσουλμάνους στο Κάιρο την ώρα που προσεύχονται.

Μοναδικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν το μεγαλείο, τη συνύπαρξη και τις σημαντικές στιγμές της ανθρώπινης ζωής.
Μοιραστείτε το άρθρο...